Mazıdağı Ulutaş Köyü

Mazıdağı Ulutaş Köyü

Ulutaş Köyü haberleri, Mazıdağı Ulutaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ulutaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Ulutaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazıdağı Ulutaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ulutaş köyü son dakika gelişmeleri, Ulutaş köyüne özgü yemekler, Mazıdağı Ulutaş köyünün tarihi, Ulutaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ulutaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ulutaş , Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ulutaş köyü resimleri ve Ulutaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazıdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazıdağı Mardin Arası Kaç Km? Mazıdağı Hava Durumu? Mazıdağı Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Mazıdağı Ulutaş Köyünde doğan biri var mı? Mazıdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ulutaş, Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir mahalledir.İsmini etrafındaki yüksek taşlardan ve kayalıklardan almaktadır. Yaklaşık olarak 850 yıllık bir tarihi vardır. Mahallenin sahip olduğu tarihi miras ve kalıntılara bakıldığı zaman yerleşimin daha eskilere dayandığı söylenebilir. Zira mahallenin etrafında bulunan mağara ve harabeler millattan öncesine ait izler taşımaktadır. Mahallenin asıl ismi Hesena'dır. Ancak cumhuriyet döneminde yapılan isim değişikliklerinden nasibini alarak adı Ulutaş olmuştur. Hesena mahallesi ismini, Muş ilinden gelip buraya yerleşen Hesenan aşiretinden aldığı rivayet edilir.Mahallenin ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mardin il merkezine 20 km, Mazıdağı ilçesine 14 km uzaklıktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.