Mazıdağı Yağmur Köyü

Mazıdağı Yağmur Köyü

Yağmur Köyü haberleri, Mazıdağı Yağmur köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yağmur köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Yağmur köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazıdağı Yağmur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağmur köyü son dakika gelişmeleri, Yağmur köyüne özgü yemekler, Mazıdağı Yağmur köyünün tarihi, Yağmur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağmur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağmur , Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağmur köyü resimleri ve Yağmur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazıdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazıdağı Mardin Arası Kaç Km? Mazıdağı Hava Durumu? Mazıdağı Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Mazıdağı Yağmur Köyünde doğan biri var mı? Mazıdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağmur, Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında rivayetler vardır.Fakat net bir bilgi yoktur.(aslında yörenin yerel diliyle nerden geldiğine biraz ulaşabiliriz. mahallenin yoresel adı avrixan avr bulut anlamına geliyor bulutlar yağmur getirir bu durumda ismin burdan geldiği tahmin edilebilir avri-xan, xan han anlamına gelir.)Ayrıca şöyle bir rivayet de vardır mahallenin esas kürtçe eski isminin ewlixan olduğu söyleniyor.Kelime anlamı ilk han anlamına gelmektedir. Bu da mahallenin eski zamanlarda kervanların konak yeri olduğunu da anlayabiliriz.

Evrixan yani yağmur mahallesi tarihin ve turizmin buluştuğu bir eksendedır.Köy hesenan aşiretine mensup ekonomiye dayalı bir yasamları vardır. Teknolojıye olan merakı sayesınde cevredekı koylerede tarım ekonomı ve sanayılesme anlamında gelısmeye vesıle oluyor .Civar köyler Yağmur mahallesinin ongurusu pratıgı sayesınde makine gucunden ve teknolojıden yararlanmaktadır.Mardin il merkezine 30 km, Mazıdağı ilçesine 11 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca bağcılık ile de ugrasilmaktadir.Mahallede ilkokul ve anaokulu vardır. Camisi vardır.Ayrıca köy halkı tarafından taziye evi yapılmaktadır.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.