Midyat Dolunay Köyü

Midyat Dolunay Köyü

Dolunay Köyü haberleri, Midyat Dolunay köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dolunay köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Dolunay köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Dolunay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dolunay köyü son dakika gelişmeleri, Dolunay köyüne özgü yemekler, Midyat Dolunay köyünün tarihi, Dolunay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dolunay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dolunay , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dolunay köyü resimleri ve Dolunay köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Dolunay Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dolunay, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski adı Kefsenk (Kefsengê)'dir.Mahallenin 5 km uzağında Güvenli mezrası vardır. Mahallede Dermuskê adı verilen 1000 yıllık bir kilise vardır. Mahallenin asıl yerleşim yeri orasıdır. Şu anda Mahallede 20 hane yaşamaktadır. Mahallenin bütün evleri altlarında bulunan mağaralarla birbirine bağlanmaktadır.Kürt kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köy halkı Seyyid'tir. Muhammed'in soyundan geldiği bilinmektedir. Becirman mahallesinden buraya göç eden beş kardeş tarafından kurulmuştur .Seyyidler toplumdaki aileler arasındaki çatışmalarda arabuluculuk rolü üstlenmektedir.Mardin il merkezine 90 km, Midyat ilçesine 25 km uzaklıktadır.Mahallenin adı kefsenge ama Cumhuriyet döneminde Türkçe isim zorunluluğu nedeniyle Türkçe olan Dolunay(Bedir) ismi Mahalleye verilmiştir.Geleneklerini yaşatırlar. kefsenge suryanice keyif ve piknik alanı anlamına gelmektedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca Teketorji bulumaktadır. Ayrıca mahallede üzüm, karpuz, kavun, incir, elma, kiraz, dut ve tırozi gibi meyve ve sebzeler yetişmektedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrikve sabit telefon vardır. ayrıca mahallenin kendisine özel Camisi ve Taziye evi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum