Midyat Kayalıpınar Köyü

Midyat Kayalıpınar Köyü

Kayalıpınar Köyü haberleri, Midyat Kayalıpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayalıpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Kayalıpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Kayalıpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayalıpınar köyü son dakika gelişmeleri, Kayalıpınar köyüne özgü yemekler, Midyat Kayalıpınar köyünün tarihi, Kayalıpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayalıpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayalıpınar , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayalıpınar köyü resimleri ve Kayalıpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Kayalıpınar Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayalıpınar, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin Kürtçe adı Mıkre'dir. Köy halkı Kürtçe konuşmaktadır. İnsanlar çok misafirperver ve cömert insanlardır. Hem de dindar ve örf ve adetlerine bağlıdırlar, hepsi Nakşibendi Haznevi tarikatına mensup tasavvuf ehli insanlardır.Mardin il merkezine 80 km, Midyat ilçesine 15 km uzaklıktadır. Bu köye en yakın köy Kutlubey'dir. Mahallede ulaşım sorunu yoktur.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Genelde yeşil alanları vardır. Mahallede bol su bulunduğu için verimli birçok bağ bahçe ve seraları vardır. Bu mahallede her çeşit meyve sebze yetiştirilmektedir. Bu mahalleden Midyat ilçesinin sebze ve meyve ihtiyacının çoğu temin edilmektedir. Mahallenin manzarası Adana Çukurova seralarını andırmaktadır.Mahallede, iki ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak sondaj ile su ihtiyacı karşılanmaktadır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Bütün telefon şebekeleri 3G çekmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.