Midyat Mercimekli Köyü

Midyat Mercimekli Köyü

Mercimekli Köyü haberleri, Midyat Mercimekli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mercimekli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Mercimekli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Mercimekli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mercimekli köyü son dakika gelişmeleri, Mercimekli köyüne özgü yemekler, Midyat Mercimekli köyünün tarihi, Mercimekli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mercimekli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mercimekli , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mercimekli köyü resimleri ve Mercimekli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Mercimekli Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mercimekli, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mardin il merkezine 66 km, Midyat ilçesine 7 km uzaklıktadır. Mahallenin bilinen eski adı Habsunnes'tir.[1] Köy halkı, Mıhellemiler halkından oluşmaktadır.[2] Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede 1980 dönemine kadar Hıristiyan (Süryani) ve Müslümanlar bir arada yaşamıştır. Mahallede kilise ve cami bulunmaktadır. Cami ile kilisenin aralarında 70 m mesafe bulunmaktadır. 1980 döneminden sonra Hıristiyanlar (Süryaniler) Avrupa'ya göç etmiş ve mahallede Müslüman kültürü hakim olmuştur.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.