Midyat Ovabaşı Köyü

Midyat Ovabaşı Köyü

Ovabaşı Köyü haberleri, Midyat Ovabaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ovabaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Ovabaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Ovabaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ovabaşı köyü son dakika gelişmeleri, Ovabaşı köyüne özgü yemekler, Midyat Ovabaşı köyünün tarihi, Ovabaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ovabaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ovabaşı , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ovabaşı köyü resimleri ve Ovabaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Ovabaşı Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ovabaşı, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı, Araplardan oluşmaktadır. Mahallenin yerliler tarafından kullanılan ismi Kastalun (Arapça Qestelûnê)'dir.Arap kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mardin il merkezine 45, Midyat ilçesine 25 km. uzaklıktadır. Bölge olarak yukarı Mezopotamya'da yer alır. Etrafı meşe palamudu ağaçlarıyla dolu olan köy, bir tepe üzerine kuruludur.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köy 4 mevsimi tam yaşar. Yaz ayları çok sıcak ve kış ayları kar ile yağmurlu soğuk geçer.

Toprak cinsi kırmızı topraktır. Buğday, çeltik, mercimek yetiştirilir. Su ve sulama altyapısı olmadığından genellikle köylüler belli zamanlarda ekim yaparlar.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallenin toprağı verimli olmadığında köy ekonomik açıdan fazla kalkınamamıştır; fakat mahallenin gençleri Adana, Mersin ve İstanbul gibi büyükşehirlere gidip yazın çalışığ köye dönerler. 1980lerden önce ise bu mahallenin gençleri çalışmak üzere Lübnan'a giderler, Beyrut'ta çalışıp para kazanırlardı; fakat israil ile Lübnan arasındaki savaş hâlinden dolayı 1982'den beri Lübnan'a giden çok az kişi kalmıştır.

Ovabaşı mahallesinin karpuzu, üzümü, kavunu çok meşhurdur.Mahallede, ilköğretim okulu vardır, birinci siniftan 5. sinifa kadar aynı sınıfta eğitim verilmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi bulunmaktadır, kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağıve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.