Midyat Söğütlü Köyü

Midyat Söğütlü Köyü

Söğütlü Köyü haberleri, Midyat Söğütlü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Söğütlü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Söğütlü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Söğütlü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Söğütlü köyü son dakika gelişmeleri, Söğütlü köyüne özgü yemekler, Midyat Söğütlü köyünün tarihi, Söğütlü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Söğütlü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Söğütlü , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Söğütlü köyü resimleri ve Söğütlü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Söğütlü Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Söğütlü, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.Midyat'ın en eski ve en büyük beldelerindendir. Belde halkı; Mardin, Ömerli, Savur, Midyat, Hasankeyf ile bunlara bağlı birçok mahallenin dilini kullandığı, kendilerini Mahalmi olarak tabir eden Arap asıllılardan oluşmaktadır. Eski adı 'Kınderip' olup bu kelime Süryanice bir kelimedir. Ne zaman kurulduğu belli olmamakla birlikte şimdiki Arap Mahalmi müslümanlarından önceki Süryanilerin kurduğu bir mahalledir. Mahallede kiliseden çevrilmiş tarihi bir cami de mevcuttur. Osmanlı arşivlerindeki 1567 tarihli vergi belgelerinde halkı müslüman Mahalmi Cemaati olarak geçmektedir. Midyat kesme taşından tarihi taş evleri ve mahallenin altında kalan yüzlerce yıllık, birbiriyle bağlantılı uzun tünellerinin oluşturduğu tarihi doku sebebiyle mahallenin bir kısmı sit alanı kapsamına alınmıştır.Arap ve Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Halkı Arapçanın bir şivesi olan Mahalmice konuşmaktadır.Mardin il merkezine 55 km, Midyat ilçesine 10 km uzaklıktadır. Mahallenin merkezi Mardin- Midyat anayolundan 1 km içerdedir.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. buna bağlı olarak kuru tarım yapılır.Mahallenin ekonomisi Midyat'taki kuyumcu, berber, marangoz gibi meslek grupları ile memuriyet üzerine kurulu olup mahallenin eski geçim kaynağı meslekleri olan tarım ve hayvancılığın mahallenin ekonomisine etkisi giderek azalmaktadır.Bununla birlikte mahallede kuru tarım yapılmaktadır. Buğday, arpa, mercimek, nohut gibi hububatların dışında; karpuz, kavun, acur da beldede yetişen ürünlerdir.Beldede İki ilköğretim okulu ve bir lise vardır.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Ayrıca cadde ve sokakları parke taşı olupkanalizasyon şebekeside vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.