Midyat Yemişli Köyü

Midyat Yemişli Köyü

Yemişli Köyü haberleri, Midyat Yemişli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yemişli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Yemişli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Yemişli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yemişli köyü son dakika gelişmeleri, Yemişli köyüne özgü yemekler, Midyat Yemişli köyünün tarihi, Yemişli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yemişli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yemişli , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yemişli köyü resimleri ve Yemişli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Yemişli Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yemişli, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı, Kürtler ve Süryanilerden oluşmaktadır.

Mahallenin Süryanice adı Anhil'dir. Bu gelişmenin oluşumu konusunda iki teori bulunmaktadır; (1) Süryanice'de sulak alanlar arası anlamına gelen "Bethnahle"den gelmektdir. (2) Bethnahrin (Mezopotamya)'da önemli bir tanrı olan "Enhil"den gelmektedir.

Mahallede var olan kalıntılar ve eldeki tarihi bilgilere göre çok eski bir yerleşim birimi olduğunu ortaya koymaktadır. Mahalledeki büyük kilise olan Mor Kuryakus kilisesi 1300 yıllıktır. Yine mahallede bulunan Mor Eshayo Kilisesi de yaklaşık olarak 1700 yıllıktır ve içinde Mor Eshayo'nun mezarı bulunmaktadır.

300'lu yıllarda hiristiyanlaşan Anhil, 9. yüzyılda Bizans İmparatorluğu'nun bölge komutanına ev sahipliği yapıyordu. 1400'lu yıllarda Timurlenk askerleri tarafından yıkılıp yerle bir edilen mahallede, 1500'lu yıllarda yeniden yerleşim yapılıyor.Süryani ve Müslüman kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mardin il merkezine 77 km, Midyat ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.