Midyat Yeşilöz Köyü

Midyat Yeşilöz Köyü

Yeşilöz Köyü haberleri, Midyat Yeşilöz köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilöz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Yeşilöz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Midyat Yeşilöz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilöz köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilöz köyüne özgü yemekler, Midyat Yeşilöz köyünün tarihi, Yeşilöz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilöz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilöz , Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilöz köyü resimleri ve Yeşilöz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Midyat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Midyat Mardin Arası Kaç Km? Midyat Hava Durumu? Midyat Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Midyat Yeşilöz Köyünde doğan biri var mı? Midyat Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilöz, Mardin ilinin Midyat ilçesine bağlı bir mahalledir.köy eski olup 2 tane yerleşim yeri değiştirdikten sonra 3. yerleşim yeri olan şimdiki yerine gelmiştir.ilk yerleşim yeri TELİŞAN,2.yerleşim yeri KELHOŞKE'dir.en son ise şimdiki yeri KEME yani YEŞİLÖZ'e gelmiştir.mahallenin şimdiki yerleşim yeri dağların dibinde olup köy iki tarafa bölünmüştür.ayrıca köye hemen hemen 1–2 km uzaklıkta şırnağın idil ilçesine bağlı HESKAL(KAŞIKÇI)mahallesine yakın olup eski yerleşim yerleri olan TUPİŞKAN ve QULAVİN KÖYE YAKIN ESKİ YERLEŞİM YERLERİDİR.eskilere dayalı birçok mağara(3 katlı)ve eski evler,kuyular bulunmaktadır.Ayrıca kürtçede BA olarak adlandırılan bacak ve ayak ağrılarına iyi geldiği bilinen bir mezarlık(ZİYARETA BAVİYA)'da bu mahallededir.Mahallenin eski adı Kenani olduğu söylenmektedir. KÖYÜN İSMİ o devirlerde komşu köylerin hepsinde köy halkı tarafları arasında çatışma varken sadece orda yoktu o yüzden KEN KELİMESİ gülmek ANİ KELİMESİ ise GETİRMEK ANLAMI TAŞIR yanı gülmeyi getiren köy olduğu için böyle denilmiştir.Mardin il merkezine 95 km, Midyat ilçesine 28 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır KULLANILMAKTADIR Mahallenin içme suyu şebekesi VARDIR ancak kanalizasyon şebekesi YOKTUR. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.