Nadia Comanec 1976 yaz olimpiyatlarındaki performansıyla jüriden 10 tam puan alan ilk jimnastikçi olduğunda skor tabelasında puanı kaç olarak gösterilmiştir?

Nadia Comanec 1976 yaz olimpiyatlarındaki performansıyla jüriden 10 tam puan alan ilk jimnastikçi olduğunda skor tabelasında puanı kaç olarak gösterilmiştir?

Nadia Comanec 1976 yaz olimpiyatlarındaki performansıyla jüriden 10 tam puan alan ilk jimnastikçi olduğunda skor tabelasında puanı kaç olarak gösterilmiştir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : Nadia Comanec 1976 yaz olimpiyatlarındaki performansıyla jüriden 10 tam puan alan ilk jimnastikçi olduğunda skor tabelasında puanı kaç olarak gösterilmiştir?

A- 0.10
B- 1.00
C- 8.88
D- 9.99

Doğru Cevap: 1.00

Modern olimpiyat jimnastiğinde daha önce kimseye verilmemiş 10 tam puanı alan ilk jimnastikçi olarak tarihe geçen Comaneci, bunun yanısıra bu başarıyı aynı şampiyonada 6 defa daha tekrarlayarak ayrı bir rekora daha imza atmıştı ki, onunla özdeşleşen “All Seven Perfect 10’s” performansı altın harflerle yerini almıştı spor tarihinde.

1976 Montreal Olimpiyatlarının o ve ülkesi açısından bir diğer anlamı da, Romanya’nın ilk Olimpiyat altın madalyası olmasıydı.

Kartvizitinde 5’i altın 9 olimpik, 4 dünya, 12 avrupa şampiyonası madalyası ve kırdığı onlarca rekorla sadece artistik jimnastik değil tüm spor tarihine iz bırakan Nadia, IOC kurallarına göre yeni düzenlemelerle “jimnastiğe gelen 16 yaş sınırı şartıyla birlikte” bir daha çıkmamak üzere girmişti Guiness rekorlarına! Ve de sadece yaş değil aynı zamanda puanlama sisteminde yapılan değişiklerden sonra 10 tam puan almanın da mümkün olmadığı gibi…

Bu arada 76 Olimpiyatlarında onun performansını tarihe geçiren bir başka olay da, Montreal’de 86.000 kişinin önünde 10 tam puan aldığında tabelada 1.0 olarak gösterilmesidir çünkü tabelalar 3 basamaklı idi ve 10.0’a yer yoktu. Jimnastikte sadece formalite icabı bulunan 10 tam puan, o güne dek kimse tarafından kazanılamamış, hatta bunun ihtimal dahilinde bile olabileceği hayal edilememişti. Taa ki bu kusursuz performansın sergilendiği 18 Temmuz 1976’ya dek!.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.