Nusaybin Durakbaşı Köyü

Nusaybin Durakbaşı Köyü

Durakbaşı Köyü haberleri, Nusaybin Durakbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Durakbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Durakbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nusaybin Durakbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Durakbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Durakbaşı köyüne özgü yemekler, Nusaybin Durakbaşı köyünün tarihi, Durakbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Durakbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Durakbaşı , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Durakbaşı köyü resimleri ve Durakbaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Durakbaşı Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Durakbaşı, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.Serçe-Hanı olarak bilinen bu mahallenin adı daha sonra durak başı olarak değiştirilmiştir. Mahallenin eski tarihlerde ipek yoluna yakınlığı açısından eskı donemlerde kervancıların konakladığı 9 surla çevririli kare biçiminde bir hanmış günümüze gelinceye kadar mahallenin yaşlılarının söylediklerinden yola çıkarak vardığımız sonuç osmanlı döneminde bölge beylerince yıkılmış ve nusaybindeki büyük kışlanın yapımında kullanılmıştır hatta rivayete göre mahalleden nusaybine kadar(15 km) adam dizilmiş ve elden ele taşındığı söylenmektedir günümüzde ayakta kalmayı başarmış yalnızca bir sur kaldıMardin il merkezine 45 km, Nusaybin ilçesine 14 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak 6,7 ve 8.sınıflar taşımalı eğitimden yararlanmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol patika olup mahallede elektrik var ama sabit telefonyoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.