Nusaybin Gürkaynak Köyü

Nusaybin Gürkaynak Köyü

Gürkaynak Köyü haberleri, Nusaybin Gürkaynak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gürkaynak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Gürkaynak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nusaybin Gürkaynak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürkaynak köyü son dakika gelişmeleri, Gürkaynak köyüne özgü yemekler, Nusaybin Gürkaynak köyünün tarihi, Gürkaynak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürkaynak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gürkaynak , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürkaynak köyü resimleri ve Gürkaynak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Gürkaynak Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gürkaynak, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.Bir zamanlar Gürkaynak mahallesine bağı olan yazyurdu(Kasrabelek) mezrası ismini mahallede bulunan eski bir Kasr(kale) dan almaktadır.Köy bu kasrın etrafına kurulmuştur.Kasr siyah beyaz taşlarla inşa edidiği için kürtçede siyah-beyaz belek anlamına geldiği için Kasr-Belek ismini almıştır.Mardin'e 104, Nusaybin'e 40 km. mesafededir.Köy nusaybin-cizre kara yolu üzerinde yer almaktadır.mahallenin doğusunda Turgutlu(Kemina),Kuzeydoğusunda Servan mahallesi,kuzeyinde kolika mahallesi,batısında kınıke mahallesi,söğütü(girebiya)ve güneybatısında çamurlu(çemeloke),güneyinde Gürkaynak(Hacurlu) mahallesi yer almaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. fakat taşımalı eğitimdende yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyuşebekesi var,fakatkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımını sağlayan yol çakıl olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. mahallede internet var.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.