Nusaybin Kalecik Köyü

Nusaybin Kalecik Köyü

Kalecik Köyü haberleri, Nusaybin Kalecik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kalecik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Kalecik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nusaybin Kalecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalecik köyü son dakika gelişmeleri, Kalecik köyüne özgü yemekler, Nusaybin Kalecik köyünün tarihi, Kalecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalecik , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalecik köyü resimleri ve Kalecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Kalecik Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalecik, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.Eskiden Hristiyanlara aitti. Hristiyanlar uzun zaman once kendiler yaşamak için yaptıkları evlerdir. Fakat oraya köylüler yerleşip yaşamaya başlamış kerkesin kendi bahçesiyle tarıma, hayvancılıkla geçimini sağlamaktadırlar Mahallenin en tepesinde bulunan yere kale denilir. Eskiden kale mahallesi daha büyük olduğundan ismi kale idi. Köy nüfusu azalınca ve yerleşim alanı azalmasından dolayı ismini Kalecik olarak almıştır. Mahallenin asıl adı Kürtçede Kale anlamına gelen Keleh'dir. Sonradan Türkçe Kalecik ismi verilmiştir. Konumundan dolayı kale gibi olduğundan bu isimle isimlendirilmiştir. Bunisra vadisinde olduğu için Kürtçede "Bunisra Kalesi" anlamına gelen Keleha Bunisra da denmektedir. Ayrıca 1. kaç film ve müzik klibleri bu mahallede çekilmiştir. (Bir Bulut olsam, Sezen Aksu - Kardelen klibi ve birkaç kurtçe klip çekilmiştir) .Kültür olarak genellikle düğünlerin çoğu mahallede yapılır. Düğünlerde Halay atılır Düğün evinde köylülere Yemek dağıtılırMardin il merkezine 64 km, Nusaybin ilçesine 8 km uzaklıktadır.Nusaybin-Midyat yolu üzerindedir.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve kullanılmaktadır 62 öğrencisi ve 2 öğretmeni vardır,yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi VARDIR ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi yoktur. [[Sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca mezarlığı ve top sahasıda bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum