Nusaybin Sınırtepe Köyü

Nusaybin Sınırtepe Köyü

Sınırtepe Köyü haberleri, Nusaybin Sınırtepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sınırtepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Sınırtepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nusaybin Sınırtepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sınırtepe köyü son dakika gelişmeleri, Sınırtepe köyüne özgü yemekler, Nusaybin Sınırtepe köyünün tarihi, Sınırtepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sınırtepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sınırtepe , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sınırtepe köyü resimleri ve Sınırtepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Sınırtepe Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sınırtepe, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı Aznavur (Kürtçe: Eznawir) mahallesidür. Mahallede büyük bir tepe vardır ve tepenin üstünde eskiden Aznavur kalesi adında bir kale vardı eskiden Mahallenin adı, kalıntıları halen bulunmakta olan bu kaleden gelmektedir. Sonradan adı, Suriye'ye sınır oldugu için Sınır ve bir büyük tepesi olduğu için de Tepe adını alarak Sınırtepe olmuştur.Mahallenin gelenekleri: Köy, bir aileden oluştuğu için yaklaşık 25 hanesi bulunmaktadır.köy halkı birbirleriyle akrabadır köy halkı birbirine aile bağları ile sıkı sıkıya bağlıdır. Herhangi bir sorun çıktığında, büyüklerın bir araya geldiği, olayın ne olursa olsun halledildiği, sakin eğlencelı bir mahalledir.Mardin il merkezine 94 km., Nusaybin ilçesine 30 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. En güzel mevsimi ilkbahar mevsimi olup rengarenk çiçeklerın açtığı bir mahalledir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.İklim şartlarının büyükbaş hayvancılığa elverişliliği nedeniyle mahallede hayvancılık yapılmaktadır ancak son yıllarda yapılan çeşitli göç nedeniyle geçmişe göre oldukça azalmıştır.bölgedeki sulama sistemi gelişmediği için, tarımdan verim alınamamaktadır.Mahallede, ilkokul vardır ve okul 1 sınıftan oluşmaktadır. 1. sınıftan 5. sınafa kadar öğrencıler aynı sınıfta yer almaktadır. Ayrıca mahallede bir çocuk parkı bulunmaktadır.Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol bozuk asfalt olup mahallede elektrik,internet ve sabit telefon vardır.Mahallede bir karakol bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.