Nusaybin Söğütlü Köyü

Nusaybin Söğütlü Köyü

Söğütlü Köyü haberleri, Nusaybin Söğütlü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Söğütlü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Söğütlü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nusaybin Söğütlü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Söğütlü köyü son dakika gelişmeleri, Söğütlü köyüne özgü yemekler, Nusaybin Söğütlü köyünün tarihi, Söğütlü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Söğütlü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Söğütlü , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Söğütlü köyü resimleri ve Söğütlü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Söğütlü Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Söğütlü, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı Gırebıya olup Söğütlü adı sonradan verilmiştir ama hala eski adi ile anılmaktadır. Vaktiyle toprağı çok bereketli olmasına karşın şimdilerde bütün bölgede iklimin kurak geçmesiyle eski verimliliğini bölgenin tümünde olduğu gibi eski verimliğini yitirmiştir.SILA filminin anısına Cansu Dere tarafından yapılan bir ilköğretim okulu inşa edilmiştir. Talebeleri, komşu köylerden gelen öğrencilerle beraber eğitim görmektedir. mahallenin ileri gelenleri 4 kardeş yani şükrü, şeyhmus,celal ve hasan girbiyanoğlunun gönül rızası ile arazilerinden yer göstermeleri sonucu yıldız oyuncu cansu dere tarafından sıla ekibi olarak mahalleye 8 yıllık ilköğretim inşa edilmiştir.Mardin il merkezine 90 km., Nusaybin ilçesine 35 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. ATV dizisi Sıla'nın yapımcıları, çekimleri gerçekleştirdikleri Mardin'in Söğütlü Köyü'ne 400 öğrencinin eğitim göreceği 8 derslikli bir ilköğretim okulu yapıldı. 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında açılması planlanan okulun adı Sıla İlköğretim Okulu oldu. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.