Nusaybin Yavruköy Köyü

Nusaybin Yavruköy Köyü

Yavruköy Köyü haberleri, Nusaybin Yavruköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yavruköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Yavruköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nusaybin Yavruköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yavruköy köyü son dakika gelişmeleri, Yavruköy köyüne özgü yemekler, Nusaybin Yavruköy köyünün tarihi, Yavruköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yavruköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yavruköy , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yavruköy köyü resimleri ve Yavruköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Yavruköy Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yavruköy, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.mahallenin esas adı qurka buhuri dir. büyük bir yangından sonra mahallenin adı qurka buhuri ( yanık erkek) olmuştur. daha sonra yerleşim yerlerinin adının türkçeleşmesi ile devlet rast gele yavruköy adını vermiştir.mahallenin kurulması kandavalı bir grubun davalılardan kaçarak yerleştiği yerde oluşmuştur. yeri tam savunma alanı gibidir. üç vadiyi aynı yerden görebilmektedir. mahallede newala gove denilen bir bölgedeki mağara, mahallesi tam karşıdan gören tehta sor(kırmızı kayalık),çift ağızlı mağara ve sarınç gibi önemli yerler vardır. newala gove:büyük bir mağarıdır. yaz başına kadar içinde su bulunur. kışın sürü için önemli bir sığınma yeridir. rivayete göre mağaranın bir geçişi vardır ve o geçiş dağın diğer yanından çıkarak komşu köy ilk tarafına kadar gidermiş. tehta sor(kırmızı kayalık): mahallesi tam karşıd an gören bu kayalık adını renginin kızıl olmasından alır. oldukça yüksek ve büyük olmasından dolayı mahallede nam salmıştır. çift ağızlı mağara:bu mağara mahallenin kuzey kısmına yakın olup çift ağızlıdır. mağara yumuşak kayalıklardan oluşmaktadır. insanların zamanla bu kayalıkları aşırarak ev yapımında kullanmasıyla mağara mağara oluşmuştur. oyuklar mağara içinde oda tarzı oluşumlara benzemiştir. sarınç: köye bir uzak kalan bu yer kayalıkların oyularak derin bir havuz şeklinderdir.eskiden sürü burada konaklar insanlar burdan faydalanmaktaydı. şimdi de uzak yerlerdeki bağ bozumu döneminde insanların yardımcısı konumundadır. bahar aylarında köylüler buraya toplu halde pikniğe çıkar sarınçın buz gibi suyunu kullanarak baharın tadını çıkarırlar.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Mardin il merkezine 59 km, Nusaybin ilçesine 36 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.