Olur Aşağıçayırlı Köyü

Olur Aşağıçayırlı Köyü

Aşağıçayırlı Köyü haberleri, Olur Aşağıçayırlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıçayırlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Aşağıçayırlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Olur Aşağıçayırlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıçayırlı Köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıçayırlı Köyü ne özgü yemekler, Olur Aşağıçayırlı Köyü nün tarihi, Aşağıçayırlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıçayırlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıçayırlı Köyü, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıçayırlı Köyü Resimleri ve Aşağıçayırlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Olur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Olur Erzurum Arası Kaç Km? Olur Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Olur Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Olur Aşağıçayırlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Olur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıçayırlı, Erzurum ilinin Olur ilçesine bağlı bir mahalledir.Adını mahallenin girişindeki ve yaylasındaki geniş ve doğal çayırlık alandan almaktadır. Eski Adı Aşağı Kızılköy'dür.Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Mahallede Erzurum ve yöresi kültürü hakimdir.Erzurum iline 197 km, Olur ilçesine 21 km uzaklıktadır. Plato Konumunda, Artvin (Ardanuç) ve Ardahan (Göle) sınırında Zamp dağının Eteklerinde kurulu bir orman (dağ) mahallesidür. Mahallenin yayla yolunda ve Karacaoğlan Gölleri bölgelerinde bol miktarda mesire ve piknik alanı bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kışlar yoğun kar yağışı altında soğuk, Yazlar ise serin geçer.
Köy Nüfusu 1960 ve 1970 yıllarındaki göç dalgasından büyük ölçüde etkilenmiştir. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere çok sayıda kişi göç etmiştir. Ancak son yıllarda mevsimlik te olsa (özellikle yaz aylarında) geri dönüşler başlamıştır.
Mahallenin ekonomisi, tarım ve büyükbaş hayvancılığa dayalıdır. Ancak devletin koyduğu (orköy) yasaklama nedeniyle küçükbaş hayvan beslenmesi kaldırılınca, hayvancılıkta tehlikeye girmiştir. Ekilebilir arazi 2800 dönümdür. Mahallenin önündeki geniş ve düz arazide genellikle arpa, buğday, yonca, korunga, patates, mısır ekimi yapılır ayrıca arazinin verimli olması sebebiyle her türlü meyve ağacı yetişmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu (Şehit Taner Çiçek İlköğretim okulu) bulunmaktadır. Çevre köylerden bu okula taşımalı sistem ile eğitim ve öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Mahallede elektrik, sabit telefon, internet ve içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı bulunmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt, köy içi ve yayla yolu stabilize (toprak yol)dir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.