Ömerli Kocakuyu Köyü

Ömerli Kocakuyu Köyü

Kocakuyu Köyü haberleri, Ömerli Kocakuyu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocakuyu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Kocakuyu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ömerli Kocakuyu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocakuyu köyü son dakika gelişmeleri, Kocakuyu köyüne özgü yemekler, Ömerli Kocakuyu köyünün tarihi, Kocakuyu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocakuyu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocakuyu , Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocakuyu köyü resimleri ve Kocakuyu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ömerli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Ömerli Mardin Arası Kaç Km? Ömerli Hava Durumu? Ömerli Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Ömerli Kocakuyu Köyünde doğan biri var mı? Ömerli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kocakuyu, Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir mahalledir.

köyün adı köy meydanında yer alan büyük kuyuya atfen Kocakuyu olarak adlandırılmıştır.Kürtçe adı Berti dir.90larda köye teröristler geliyordu ve devlet onlarla başedemediğinden köydekileri korucu yaptı.

bayramlarda her misafire yemek ikram edilmesi farklı bir gelenektir.

Berti köyünde genelde yaşlı kesimin bulunmasından dolayı daha çok şalvar,gömlek ve üstüne yelek giyilmektedir.. bayanlar daha çok yöresel kıyafetler giymektedir. ama bayanlar arasındada yine en çok talep gören şalvardır.. çünkü Berti halkı çok çalışkandır.. her an çalışmaya hazırdırlar..sürekli birşeylerle uğraştıklarından ötürü bu kıyafetler onlara çalışırken büyük kolaylıklar sağlamaktadır.Mardin iline 26 km, Ömerli ilçesine 3 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup. buğday ve üzüm bunun önemli bölümünü oluşturur.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. (Kocakuyu İlköğretim Okulu http://www.kocakuyu.meb.k12.tr) Köyün içme suyuşebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.