Ömerli Kömürlü Köyü

Ömerli Kömürlü Köyü

Kömürlü Köyü haberleri, Ömerli Kömürlü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kömürlü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Kömürlü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ömerli Kömürlü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kömürlü köyü son dakika gelişmeleri, Kömürlü köyüne özgü yemekler, Ömerli Kömürlü köyünün tarihi, Kömürlü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kömürlü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kömürlü , Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kömürlü köyü resimleri ve Kömürlü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ömerli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Ömerli Mardin Arası Kaç Km? Ömerli Hava Durumu? Ömerli Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Ömerli Kömürlü Köyünde doğan biri var mı? Ömerli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kömürlü, Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy adı RIŞVAN dır bu isim yol kılavuz anlamına gelmekte olup köy genelinin zamanında kaçakçılıkla uğraştığı ve kaçakçılıkla uğraşan kişilere kılavuzluk yaptığı için verilmiştir.RIŞVAN OMERIYAN mıntıkasında kendisine bağlı 13 köyle beraber DELLIKI (DELDEN OLMA) Diye anılır.ayrıca kızıltepe derik ve mazıdağ üç geninde 5 köyde de yaşamaktadırlar bunlarda kendilerini del e dınna olarak adlandırıyorlar. Bu isim mir DEL den gelmekte olup 13 köyün mir i olan del zamanında misyonerlerle gerici lerle savaştığı için yüzyıllardır hala dillerden düşmemiştir.bu savaşlar sonucu orta anadoluya göçler burdan çıkmıştır.(konya cihanbeyli,ankara,kulu,haymana,polatlı,adıyaman,antep,adana,trabzon... gibi) yerlere göç etmiş kürtler hala bu bölgelerde yaşayan kürtler rişvan omeri diye anılmaktadır.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgileri ve tarihi hakkında bilgi bulunmamaktadır.Mardin iline 20 km, Ömerli ilçesine 11 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım/bağcılık ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 2006 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Köyün içme suyu şebekesi (artezyen-sarnıç). ve kanalizasyon şebekesi de foseptiklerle sağlanmakta PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum