Ömerli Kovanlı Köyü

Ömerli Kovanlı Köyü

Kovanlı Köyü haberleri, Ömerli Kovanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kovanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Kovanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ömerli Kovanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kovanlı köyü son dakika gelişmeleri, Kovanlı köyüne özgü yemekler, Ömerli Kovanlı köyünün tarihi, Kovanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kovanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kovanlı , Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kovanlı köyü resimleri ve Kovanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ömerli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Ömerli Mardin Arası Kaç Km? Ömerli Hava Durumu? Ömerli Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Ömerli Kovanlı Köyünde doğan biri var mı? Ömerli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kovanlı, Mardin ilinin Ömerli ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün gerçek adı Miştîn'dir, kovanlı adını Türk beyliklerinden almıştır kökeni ermenilere dayanmaktadır. Kelesh Haneleri'nin köyden ayrılmasıyla köy nüfusu hızla düşmüştür. Köy, 16. yüzyılda müslümanlaşmıştır. günümüzde hala yerleşim birimi olarak kullanılmaktadır. Geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Köyde birçok eski devir indanlarindan kalma kuyular vardır eskiden o kuyular tahıl ambarı olarak kullanılmaktaydı ve yiyeceklerini de bu kuyular sayesinde uzun süre bozulmadan saklama imkani buluyorlardı. Gelişen teknolojiyle bu kuyular tahıl yerine yağmur sularıyla doldurulmaktadır.Köyün belirli bir adeti yoktur. Fakat bölgenin örf ve adetlerinden kopmamıştır. Yılbaşı kutlamaları, imece, toplu bayramlaşmalar bunlardan birkaçıdır.Mardin iline 47 km, Ömerli ilçesine 24 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün [[içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.