Pazarcık Ulubahçe Köyü

Pazarcık Ulubahçe Köyü

Ulubahçe Köyü Haberleri, Pazarcık Ulubahçe Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ulubahçe Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında Yer Alan Ulubahçe Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazarcık Ulubahçe köyü düğünleri, gelenek Ulubahçe ve görenekleri, düğün videoları, Ulubahçe köyü son dakika gelişmeleri, Ulubahçe köyüne özgü yemekler, Pazarcık Ulubahçe köyünün tarihi, Ulubahçe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ulubahçe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ulubahçe Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ulubahçe Köyü Resimleri ve Ulubahçe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazarcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazarcık Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Pazarcık Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Pazarcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Pazarcık Ulubahçe Köyünde doğan biri var mı? Pazarcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ulubahçe , Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ulubahçe mahallesinin eski adı Bağdın-ı Kebir'dir. "Bağdın" bahçe, "Kebir" ise Ulu/Büyük anlamındadır. Mahallenin ilk yerleşim yeri, şu anki mahallenin güneyinde bulunan Haraba tepesidir. Önceleri Haraba Köyü diye anılırdı. Daha sonra şehir merkezine yakın olmak için şu anki yerleşim yerine inilmiştir. Köy buraya yerleşince yeni adı "Bağdın-ı Kebir" olarak değiştirilmiştir. Günümüzde ise bu isimden de vazgeçilerek Ulubahçe adı verilmiştir.

Kahramanmaraş iline 62 km, Pazarcık ilçesinin 8 km doğusundadır. Gölbaşı-Adıyaman yolu üzerinde olup, küçük bir tepe üzerine kurulmuştur. Nüfusu 800 civarındadır. Mahallede bir ilköğretim okulu, bir cami ve birde sağlık evi bulunmaktadır. Mahallede evlere içme suyu çekilmiş olup, köy yolları mahallenin içine kadar asfalttır. Mahallenin elektrik ve telefon sorunu bulunmamaktadır.

Köy, çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. En çok yetiştirilen ürünler: pamuk, buğday, arpa, nohut... Az da olsa bahçecilik de yapılır. Hayvancılık ise fazla gelişmemiştir. Herkes kendi ihtiyacını karşılayacak kadar hayvan beslemektedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.