Pazaryolu Yiğitbaşı Köyü

Pazaryolu Yiğitbaşı Köyü

Yiğitbaşı Köyü haberleri, Pazaryolu Yiğitbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yiğitbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yiğitbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryolu Yiğitbaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yiğitbaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Yiğitbaşı Köyü ne özgü yemekler, Pazaryolu Yiğitbaşı Köyü nün tarihi, Yiğitbaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yiğitbaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yiğitbaşı Köyü, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yiğitbaşı Köyü Resimleri ve Yiğitbaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryolu Erzurum Arası Kaç Km? Pazaryolu Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Pazaryolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Pazaryolu Yiğitbaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Pazaryolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yiğitbaşı, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin tarihi Ermenilerden gelmektedir eski ismi Sidons'dur[1]. 19. yüzyılın ilk başlarında yapılan sayıma göre mahallede sadece Müslüman nüfus yaşamaktadır.[2] Yiğitbaşı ismini mahallenin 1 kilometre aşağısındaki yüksek bir kaya olan yiğit taşından almıştır. Köylünün bu taşa Yiğit adını verme sebebi, hem köye yakın olan en büyük taş olması hem de taşın devasa olmasıdır
Erzurum iline 141 km, Pazaryolu ilçesine 15 km uzaklıktadır. Etrafı dağlarla çevrili olup, Batısında Kuzey'den Güney'e doğru Çoruh Nehri'ne karışan Anuri Çayı vardır. Mahallenin yolu 1970-1971 yıllarında yapılmıştır. Arazi çok engebeli olduğundan, taşımacılık hâlâ hayvanlar ile yapılır. Sulanabilir arazi çok azdır. Sulama ağırlıklı olarak Anuri Çayı'ndan sağlanır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Meyve ve sebze bakımından zengindir. Dut ve dut mamülleri (pestil, kuru dut, pekmez, köme vs.) en önemli geçim kaynaklarından biridir. Bölgede fasulye yetiştiriciliği yaygındır. Tarıma elverişli alanların dar ve az olması nedeniyle bölge halkı iş bulmak amacıyla gurbet işçiliğine çıkmaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Ancak GSM aktiftir. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.