Piraziz Alidede Köyü

Piraziz Alidede Köyü

Alidede Köyü haberleri, Piraziz Alidede köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alidede köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Alidede köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Piraziz Alidede  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alidede  Köyü son dakika gelişmeleri, Alidede  Köyü ne özgü yemekler, Piraziz Alidede  Köyü nün tarihi, Alidede  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alidede  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alidede  Köyü, Giresun ilinin Piraziz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alidede Köyü Resimleri ve Alidede Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Piraziz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Piraziz Giresun Arası Kaç Km? Piraziz Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Piraziz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Piraziz Alidede  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Piraziz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alidede , Giresun ilinin Piraziz ilçesine bağlı bir köydür.

İsminin Selçuklular döneminde köye yerleşen Alidede isimli bir Türkmen(Bektaşi) Pirinden geldiği sanılmaktadır. Köyde, mübadele öncesi, Rumlar da yaşamaktaydı.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi; belediye ve kaymakamlık internet sitelerinde ayrıntılı ve doyurucu bilgi verilmiştir. Hazırlıkları devam eden köy sitesi tamamlandığında toplu halde bu bilgilere ulaşmak daha kolay olacaktır.Giresun iline 35 km, Piraziz ilçe merkezine 13 km uzaklıktadır.Karadenize tepeden bakmaktadır.Arazisi engebelidir.Fındık tarımının yanı sıra son yıllarda kivi yetiştirilmeyede başlanmıştır.Yine kısıtlı alanlarda mısır ekimi yapılmakta, sebze yetiştirilmektedir.Ticari değer taşıyan ürün olarak fındık hala birinciliğini korumaktadır.Denizden yüksekligi 250–600 m arasındadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi fındığa dayalıdır, hayvancılık ise yok denecek akdar azdır. Birkaç yıl önce kurulan süt üretimi amaçlı kooperatif sayesinde bir canlılık görülmektedir.Köyde Koyun yetiştiren bir üretici vardır.Yoğun göçler nedeniyle kışın nüfus çok azalmaktadır.Yazın fındık hasadı yaklaştığında ise hasat için gelen doğu ve güneydoğulu işçılerinde katılımı ile müthiş bir yoğunluk oluşmaktadır.

Köyde, uzun yılar hizmet veren okul öğrenci sayısının azalması üzerine kapatılmış ve öğrenciler Gökçeali Köyündeki Emir Yücel İlköğretim Okuluna taşınmaktadır. Köyün çevresinde bulunan Kılıçlı, Esentepe, Örnekköy ve Hasanşeyh Köyü ile ortak getirilmiş olan suyu ve su şebekesi bulunmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık personeli bulunmamaktadır. Ulaşım Örnekköyü Gökçealiye bağlayan yoldan veya Köyü direk Gökçeali'ye bağlayan yoldan sağlanmaktadır. Yol Stabilize-beton karışımıdır. Köy Gökçeali köyünde bulunan 366 ön numaralı santraldan yararlanmaktadır. Her mahallesinin yolu bulunmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.