Piri Reis'in Ege ve Akdeniz kıyılarını tasvir eden Osmanlı coğrafya ve haritacılık haritacılık tarihinin en önemli eseri hangisidir?

Piri Reis'in Ege ve Akdeniz kıyılarını tasvir eden Osmanlı coğrafya ve haritacılık haritacılık tarihinin en önemli eseri hangisidir?

Piri Reis'in Ege ve Akdeniz kıyılarını tasvir eden Osmanlı coğrafya ve haritacılık haritacılık tarihinin en önemli eseri hangisidir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : Piri Reis'in Ege ve Akdeniz kıyılarını tasvir eden Osmanlı coğrafya ve haritacılık haritacılık tarihinin en önemli eseri hangisidir?

Doğru Cevap: Kitab-ı Bahriye

Kitâb-ı Bahriye (Osmanlı Türkçesi: كتاب بحرية), Osmanlı Kaptan-ı Deryası (amirali) Piri Reis'in hazırladığı Akdeniz kıyılarına ait ayrıntılı bir harita-kılavuzdur. Kitap, denizcilere Akdeniz kıyıları, adaları, geçitleri, boğazları, körfezleri, fırtına halinde nereye sığınılacağı, limanlara nasıl yaklaşılacağı hakkında bilgiler, ayrıca limanlar arasında gitmek için kesin rotalar verir.

Kitab-ı Bahriye'nin iki versiyonu vardır. Birincisi 1521 tarihlidir ve denizcilerin kullanımı için yapılmıştır. İkincisi 1526'da Kanuni Sultan Süleyman'a sunulmak üzere hazırlanmış daha ayrıntılı ve süslü bir eserdir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.