Posof Yaylaaltı Köyü

Posof Yaylaaltı Köyü

Yaylaaltı Köyü haberleri, Posof Yaylaaltı Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylaaltı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Yaylaaltı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Yaylaaltı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylaaltı köyü son dakika gelişmeleri, Yaylaaltı köyüne özgü yemekler, Posof Yaylaaltı köyünün tarihi, Yaylaaltı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylaaltı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylaaltı , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylaaltı  Köyü Resimleri ve Yaylaaltı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Yaylaaltı  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yaylaaltı , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyde bulunan tarihi eserlere bakılırsa çok eski zamanlardan beri yerleşim yeri olan bu köy, bir zaman ıssız kalmış. Bu köye ilk gelen Çobanoğlu sülalesi, Gürcistan'ın Ahıska ili Azgur ilçesinden geldiği zaman etrafı ormanla kaplı, harebelerin olduğu yerde de akarsuyu görünce buraya yerleşmiş. Bu sülalenin reisi çok koyun beslermiş. Birgün koyunun içinde bir alaca domuz gören Omaroğlu demiş ki; "artık Çobanoğlu'na ulaşılmaz, bir domuzu eksikti, onun da alacası koyunuyla gelmiş. " Omaroğlu" arazisini Posof'a bağlı Günlüce'den gelen oğulluğu Hazıroğlu'na bırakarak gitmiş daha sonra burada köy oluştuğunu gören diğer ailelerde, Ahıska, Abhazya, Kars ve Posof'a bağlı Gönülaçan köyünden gelerek köyü oluşturmuşlar.AHISKA TÜRKLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler. Akrabalık bağları güçlüdür.
Ardahan iline 105 km. Posof ilçesine 24 km. uzaklıktadır. Arazisinin içinden Mangala Deresi denen küçük bir dere geçer. Köyün kuzey ve batısını; beyazkayın, fındık, kavak gibi geniş yapraklı ağaçlardan oluşan meşeler çevirmiştir. Köyün etrafını saran meşeler, yabani meyve ağaçları, 1700 rakımlı bu köye ayrı bir güzellik katmaktadır. Komşuları; Erim, Gönülaçan, Sarıçiçek köyleri ve Gürcistan ile sınırdır. Yaylalar Mevki’nde ufak tefek gölcükler vardır.
Köyün ekonomisi tarım, arıcılık ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde tereyağı, çeçil, tuluk peyniri ve kaymak gibi süt ürünleri büyük şehir ve Avrupa'daki köylülere pazarlanmaktadır. Köyde üretilen kaz ve ünlü Posof Beyaz balı da pazarlanmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık Ocağı ve Sağlık Evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.