Posof Uluçam Köyü

Posof Uluçam Köyü

Uluçam Köyü haberleri, Posof Uluçam Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uluçam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Uluçam Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Uluçam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uluçam köyü son dakika gelişmeleri, Uluçam köyüne özgü yemekler, Posof Uluçam köyünün tarihi, Uluçam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uluçam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uluçam , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uluçam  Köyü Resimleri ve Uluçam  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Uluçam  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uluçam , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Tarihi kalıntılara bakılırsa, burası çok eski uygarlıklara mekan olmuş bir yer olduğunu anlamamak mümkün değil ancak bir zaman ıssız kalarak orman haline gelen buraya, önce Gürcistan'ın Ahıska ili Adigön ilçesinden Beğler adlı sülale gelerek eski saray yerine yerleşmişler daha sonra Batum, Ahıska ve Posof'a bağlı Özbaşı köyünden aileler gelerek ormanı kırıp ev ve arazi yapmışlar. Beğler'in evide yanınca, onlar da köy içine gelerek bugünkü köyü oluşturmuşlar.
Eski adı Varhana; "orada ev var" sözcüklerinin bir arada ifadesi zamanla şekil değiştirerek, "var" hana (Hana var) derken Varhana şeklinde adı bugüne gelmiş.
Yeni adı Uluçam ise; köyün batısındaki ve Nakosar Mevkindeki tek tük kalmış yaşlı çam ağaçlarına izafen verilmiştir.AHISKA KIPÇAK TÜRKLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler. Akrabalık bağları güçlüdür.

Geleneklerine son derece bağlı olan köy, köken olarak Kıpçak Türk'üdür. Halen yayla göç geleneği yaşatan KIPÇAKLAR olup yazın üç ay boyunca yaylalarda kalınır. Köydeki düğün, nişan, cenaze, sünnet gibi merasimler dine ve adetlere bağlı kalınarak yapılar. Köyde yetişmiş en önemli şair ise Abbas Efendi'dir.Ardahan iline 97 km. Posof ilçesine 16 km. uzaklıktadır. İlçe merkezinin batısında yer alır. Köyün batısındaki kaya ve kuzeye uzanan çam ve geniş yapraklı ağaç ormanı ile Nakosar Mevki’nde oluşturulan çam fidanlığı, arazideki yabani meyve ağaçları, doğal bir güzellik sergilemektedir. Köyün yaylaları Urama Yaylası’ndadır. Komşuları Uluçam , Aşıküzeyir, Arılı ve Demirdöven köyleri ile sınırdır. Köyün kuzeyinde ufak tefek gölcükler vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık Ocağı ve Sağlık Evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum