Savur Harmantepe Köyü

Savur Harmantepe Köyü

Harmantepe Köyü haberleri, Savur Harmantepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Harmantepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Harmantepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savur Harmantepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harmantepe köyü son dakika gelişmeleri, Harmantepe köyüne özgü yemekler, Savur Harmantepe köyünün tarihi, Harmantepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harmantepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Harmantepe , Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Harmantepe köyü resimleri ve Harmantepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Savur Mardin Arası Kaç Km? Savur Hava Durumu? Savur Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Savur Harmantepe Köyünde doğan biri var mı? Savur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Harmantepe, Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı halk arasında ve çevre köylülerce "Haramemo" olarak telaffuz edilmektedir. Harmatepe, Haramemeo 1910 yıllarında kurulmuştur.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri tırşık, içli köfte, haramemo mahallesinin millî yemeği bulgur pilavıdır. Genellikle mahallede gençler 16, 17 yaşlarında evlenir.Eşini annesinin ve babasının yanında bırakıp batıda sezonluk çalışmayı tercih ederler.Mardin il merkezine 88 km, Savur ilçesine 41 km uzaklıktadır. Diyarbakır'a sınır bir mahalledir. İnsanlar hastane, alışveriş vb. ihtiyaçları gidermek için Diyarbakır'ın Bismil ilçesine giderler, bunun başlıca sebepleri Savur'un daha uzak Bismil ilçesinin ise yakın olmasıdır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

NüfusMahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. yarısıda çala bazık ve briva taşlarıdır.Mahallede ana okulu ilk okul ve orta okul okullardan çok öğretim üyelerinin lojmanları vardır. Mahallenin sondaj bağlantılı içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol [patika yol ve şose] olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.