Savur Kırkdirek Köyü

Savur Kırkdirek Köyü

Kırkdirek Köyü haberleri, Savur Kırkdirek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırkdirek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Kırkdirek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savur Kırkdirek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırkdirek köyü son dakika gelişmeleri, Kırkdirek köyüne özgü yemekler, Savur Kırkdirek köyünün tarihi, Kırkdirek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırkdirek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırkdirek , Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırkdirek köyü resimleri ve Kırkdirek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Savur Mardin Arası Kaç Km? Savur Hava Durumu? Savur Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Savur Kırkdirek Köyünde doğan biri var mı? Savur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırkdirek, Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir mahalledir.Kürtçe adını Çilstûn Mağarası'ndan alan köy Şeyh Said'in eski köylerindendir. Mahallede halen Şeyh Said'in aile mezarlığı bulunmaktadır.Mardin il merkezine 79 km, Savur ilçesine 32 km uzaklıktadır.Diyarbakır Mardin il sınırındadır ve Xindeq adında bir mezrası bulunmaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Dolayısıyla yazlar sıcak ve kurak,kışlar soğuk ve yağışlıdır. Kürdistan bölgesinde yetişen endemik birçok tür bulunur. bunlardan en önemlisi yerel halkında sevdiği ve sadece nisan ve mayıs aylarında yer altında yetişen DOBERANDIR.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.