Savur Pınardere Köyü

Savur Pınardere Köyü

Pınardere Köyü haberleri, Savur Pınardere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pınardere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Pınardere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savur Pınardere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınardere köyü son dakika gelişmeleri, Pınardere köyüne özgü yemekler, Savur Pınardere köyünün tarihi, Pınardere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınardere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pınardere , Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınardere köyü resimleri ve Pınardere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Savur Mardin Arası Kaç Km? Savur Hava Durumu? Savur Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Savur Pınardere Köyünde doğan biri var mı? Savur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pınardere, Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir mahalledir.Pınardere bagli oldugu Savur ilçesine 17 km. Mardin kent merkezine de 30 km uzaklıkta yeşil ve su kaynakları olan bir yerleşim alanıdır.İsmini içinde bulunan dere, pınar ve ırmaklardan almaktadır. Mardin-Savur yol güzergahı üzerindedir. 1994 yılında belediyelik oldu. Nüfusu 3200 dür. Yenişehir ve Karşıyaka adında iki mahalleye ve yaklaşık 480 haneye sahiptir. Mahallenin geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve nakliyeciliktir. Baslıca tarım ürünleri üzüm, ceviz, kavak, domates, salatalık ve benzeri ürünlerdir. Beldeden kente doğru bir göç vardır. Okur-yazar oranı %90 dır. İşsizlik oranı çok yüksektir. Halkı tamamen müslümandir. Kürtce adı Elfan'dir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum