Savur Tokluca Köyü

Savur Tokluca Köyü

Tokluca Köyü haberleri, Savur Tokluca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tokluca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Tokluca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Savur Tokluca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tokluca köyü son dakika gelişmeleri, Tokluca köyüne özgü yemekler, Savur Tokluca köyünün tarihi, Tokluca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tokluca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tokluca , Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tokluca köyü resimleri ve Tokluca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Savur Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Savur Mardin Arası Kaç Km? Savur Hava Durumu? Savur Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Savur Tokluca Köyünde doğan biri var mı? Savur Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tokluca, Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy halkı, Araplardan oluşmaktadır. Mahallenin halk arasındaki ismi Arapça olan Cevze'dir. Ceviz anlamına gelir. Köy dağlar arasında bir tepe üzerinde kuruludur. Mahallenin hangi tarihte ilk inşa edildiğine dair şu ana kadar herhangi bilgi yoktur. Mahallenin toprakları içerisnde bulunan önemli tarihi kalıntılar vardır. Özellikle Ra's al-Kal'a (Arapça Kale Başı) ve Barra Mansora (Arapça Kurtarılmış Bölge Dışı anlamına gelebilir) denilen dağların tepelerinde çok eski kalıntılara rastlanmaktadır. Ra's al-Kal'a eskiden bir Kale olduğu bilinmekte, lakin Kale duvarları zamanla tahrip edilmiş köylüler tarafında değişik şekillerde kullanılmıştır. Bazı köylülerin Bizans, Emevi, Eyyubi, Abbasi ve Artukoğullarına ait paralar buldukları göz önünde bulundurulursa mahallenin tarihinin çok eski olduğu söylenebilir.Arap gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köylülerin Arapçası Irak veya Hicaz Arapçasına yakindir. Mardin il merkezine 70 km, Savur ilçesine 23 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Uzum bağları, karpuzu, mercimeği, nohutu en çok yetiştirilen ürünlerdir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vard, ve kanalizasyon şebekesi vardır(mantara mezrasındadır). PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.