Şebinkarahisar Arslanşah Köyü

Şebinkarahisar Arslanşah Köyü

Arslanşah Köyü haberleri, Şebinkarahisar Arslanşah köyü güncel son dakika gelişmeleri, Arslanşah köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Arslanşah köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şebinkarahisar Arslanşah  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Arslanşah  Köyü son dakika gelişmeleri, Arslanşah  Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Arslanşah  Köyü nün tarihi, Arslanşah  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Arslanşah  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Arslanşah  Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Arslanşah Köyü Resimleri ve Arslanşah Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Arslanşah  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Arslanşah , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kuruluşu hakkında birçok rivayet vardır, bunların en yaygını ise üç kardeşten biri olan arslanşah şebinkarahisaryöresine görevli gönderilmiştir görevini şimdiki tolluk mahalesinde devam edeerek oraya yerleşerek soyunu sürdürmüştür. Bir rivayete göre ise çevreye ün salmış biri varmış zamanla kendisini yöre halkına yardım severliği ve mertliği ile sevdirmiş ailesini büyüterek yöreye hakim olmuştur köyünü kurmak için kendilerine kıranağıl ile kiraz pınarı çevresinde ikamet yerini belirlemiştir bu yeri seçme kararı ise tepenin çevreye hakim olmasıdır topraklarını ve mahiyetini çoğaltarak büyük bir çevrede söz sahibi olduğundan mahiyeti ona ARSLANŞAH adını takmışlardır daha sonraları ise kendilerini ırmağın kenarına inmeyi seçmişlerdir şimdiki tolluk mahallesi çiftlik olarak kurulmuş ileriki zamanlarda köy olan arslanşah köyü 1800 lü yıllarda nüfusunun 2500 ün üzerinde olduğu söylenenler arasındadır. Köye en son kamberli mahallesi dahil olmuştur. Şimdiki hali ise bağderesi- tingilli- ırmakkıyı- tolluk- taşmahalle- ve kamberli, olarak altı mahaleden oluşan şirin bir köydür...

yemekleri 1 soğuk ayran çorbası 2 katmer 3 yağlaş 4 kavut sıkması 5 zırın 6 kesme aşı 7 helle çorbası 8 erikli çorba 9 meşhur Aslanşah fasulyesiyle yapılan fasulyeli bulgur pilavı corbası v.b. 10 kömbesi 11 cevizli böreği 12 eriştesi 13 yufka böreği 14 elde yapma makarnaları 15 pekmez 16 pestil 17 en güzeli fırın kurusu (fırında krutulmuş ekmek) 18 leziz keçi eti 19 madımak çorbası 20 kaygana 21 keşkek 22 pestukan çorbası 23 süzme pilavı 24 pancar kavurması.

Giresun iline 143 km, Şebinkarahisar ilçesine 25 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ayrıca ana okulu var yanı sıra [[Türkiye'de eğitim|taşımalı eğitim]]den yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı var lakin sağlık memurları yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.