Şebinkarahisar Buzkeçi Köyü

Şebinkarahisar Buzkeçi Köyü

Buzkeçi Köyü haberleri, Şebinkarahisar Buzkeçi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Buzkeçi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Buzkeçi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şebinkarahisar Buzkeçi  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Buzkeçi  Köyü son dakika gelişmeleri, Buzkeçi  Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Buzkeçi  Köyü nün tarihi, Buzkeçi  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Buzkeçi  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Buzkeçi  Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Buzkeçi Köyü Resimleri ve Buzkeçi Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Buzkeçi  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Buzkeçi , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Buzkeçi köyü,Karlı oymağı ile meşhur tarihi Buzkeçi köyü, Tekkaya, Kayalı, Hasanşeyh, Doğanyuva, Şahinler ve Gündoğdu köyleri ile çevrili çevrili şirin bir köydür. Yukarıkarlı, Aşağıkarlı, Aydoğan ve Buzkeçi(merkez) mahallelerinden oluşmuştur. 33 hanedir. Kömürlüğündere, depon yatağı, binave kurt dede tepeleri karaparmektepe, çılgölü, yukarıpuar, çamtarla, büyükgöl, obayeri, göllütarla, önemli yöreleridir. Şeyh karaman ve kurt dede türbeleride önemli ziyaret yerleridir. Ceviz, dut, kiraz, armut, ahlat, erik, kuşburnu, böğürtlen, aluç, bayam, kavak, söğüt akasya ve fındık köyde ve çevresinde yetişen bitki ve ağaç türleridir. Büyükgöl daha fazla su toplama imkânına kavuşturulduğunda ve sulanabilir arazilerin oranı arttırıldığında ceviz,dut,armut,kiraz,akasya,kavak,söğüt ve çam gibi meyveli meyvesiz ağaçların daha fazla yetiştirilmesi için özel gayret gösterilecektir.Tarım,hayvancılık ve arıcılık ile geçimini sürdüren Buzkeçi köyü insanları,bol miktarda buğday,arpa,nohut üretmekte ihtiyacı kadarda domates,biber,patates,ayçiçeği,turp,salatalık,fasulye ve diğer sebzeleri üretmektedir. Tereyağı,peynir,çökelek üretimide süt hayvanı üretimi ile birlikte önemli gelişme göstremektedir.Okulu,yolu,elektriği,camisi,telefonu,suyu,köy odası,imamevi bulunan Buzkeçi köyünün Köy nüfusunun 10 katı kadar Buzkeçili insanın da başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşamakta olup çoğu ticaret ile uğraşmaktadır.

Giresun iline 133 km, Şebinkarahisar ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.