Şebinkarahisar Diler Köyü

Şebinkarahisar Diler Köyü

Diler Köyü haberleri, Şebinkarahisar Diler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Diler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Diler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şebinkarahisar Diler  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Diler  Köyü son dakika gelişmeleri, Diler  Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Diler  Köyü nün tarihi, Diler  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Diler  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Diler  Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Diler Köyü Resimleri ve Diler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Diler  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Diler , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Diler köyü kültür olarak köklü olup bu gelenekleri devam ettirmektedir.Köyde düğünlerde gelin arabasına binerken, gelin sandığına oturulurken, damatlık taşınırken bahşiş istenir.Düğünlerde davul zurna eşliğinde Şebinkarahisar Diki, Efeler gibi yöresel horonlar oynanır.geçmişten olarak Çelik- Çomak, Güvercin taklası, Yağlı kayış, Birdirbir gibi oyunlar oynanır.Meşhur yemekleri katıklı çorba, kavurmalı haşıl, yahni, bulgur çorbası, keşkek madımak ve bulgur pilav, çökelik sündürmesi, peynirli helva ve kar ballamasıdır.

Giresun il merkezine 110 km, Şebinkarahisar’a 9 Km mesafede Dikmen’in güneyinde Yaycı, Karacaören, Kınık, Erentepe ve Bayramköy arasında kurulmuştur.Dikmen tepesinin yamaçlarında bir çukurda kurulan köy Şebinkarahisar'ın en büyük arazileri ve en verimli arazileri bu bölgede bulunmaktadır.Dilerin Kılıçkaya barajına kıyısı olup buralarda tütün yetiştirilmektedir.En önemliside bu yörede istisna olarak Antep fıstığı yetiştirilp bölgenin tek antep fıstığıda burada yetiştirilmektedir. Ağcağaç deresi, Tüylütepe, Ayıgözesi, Bıdığın korusu, Karaçakıl, dikmen, Kirazpınarı, Çukuryurdu ve Yeşilkapı Türbesi, Hacı Pınarı önemli yöreleridir. Köy halkı genellikle tarım, hayvancılık ve küçük çapta sebze üretimi yapmaktadır. Buğday, arpa, fiğ, nohut, fasulye, hayvansal ürünler köy ekonomisinde önemli yer tutar. Hayvancılık yapan üreticilerin bazıları Karagöl yaylasının Düzoba, Yalakdere, Yarımca ve Çakılönü obalarında yaylak yapmaktadırlar. Buralarda büyükbaş hayvan beslemektedirler. Köyün tarıma elverişli olmayan arazisinde fundalıklar, meşelikler, pelitlikler, sakızlık ağaçları, kavak, söğüt, aluç, ardıç ahlat, armut, dut, ceviz gibi meyveli ve meyvesiz ağaçlar yetişmektedir. Son yıllarda sakızlık ağaçlarına fıstık aşısı, ahlat ağaçlarına da armut aşısı yapılmaktadır.

Karasal bölgede olup bazen Akdeniz iklim tipide görülür.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır yanı sıra [[Türkiye'de eğitim|taşımalı eğitim]]den de yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır vekanalizasyon şebekesi de vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.