Şebinkarahisar Güzelyurt Köyü

Şebinkarahisar Güzelyurt Köyü

Güzelyurt Köyü haberleri, Şebinkarahisar Güzelyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güzelyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Güzelyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şebinkarahisar Güzelyurt  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güzelyurt  Köyü son dakika gelişmeleri, Güzelyurt  Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Güzelyurt  Köyü nün tarihi, Güzelyurt  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güzelyurt  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güzelyurt  Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güzelyurt Köyü Resimleri ve Güzelyurt Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Güzelyurt  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güzelyurt , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, 2003 yılında, Saraycık köyünün bir mahallesi durumunda iken, ayrılıp yeni bir köy olmuştur.

Güzelyurt köyünün gelenekleri yüzyıllar boyunca değerlerini korumayı başarabilmiştir. Göçebe ailelerini birinin kurduğu köy, geleneksel olarak çevresinden oldukça çeşitlenmiştir.

Köyün kendine has birçok yemek çeşidi zenginliğine sahiptir. Başka yörelerde de adı ve türünün değişimi birçok yemeği bu köyde görmeniz mümkündür.Giresun iline 120 km, Şebinkarahisar ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün iklimi,kuzey iç anadolu etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Karasal iklimi son yıllarda baraj gölü etkisiyle biraz daha ılıman geçmektedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyün içme suyu şebekesi vardır. Köydeki insanların gayreti ile 2005 yılında oluşturulan içme suyu sistemi, yağış miktarına göre, yeraltı sularının kuyuda birikmesi ve elektrik motoru ile köy evlerinden yüksekte bulunan depoya aktarılarak dağıtımı yapılmaktadır. Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.