Şenkaya İğdeli Köyü

Şenkaya İğdeli Köyü

İğdeli Köyü haberleri, Şenkaya İğdeli köyü güncel son dakika gelişmeleri, İğdeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan İğdeli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şenkaya İğdeli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İğdeli Köyü son dakika gelişmeleri, İğdeli Köyü ne özgü yemekler, Şenkaya İğdeli Köyü nün tarihi, İğdeli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İğdeli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İğdeli Köyü, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İğdeli Köyü Resimleri ve İğdeli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şenkaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şenkaya Erzurum Arası Kaç Km? Şenkaya Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Şenkaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Şenkaya İğdeli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şenkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

İğdeli, Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Mahallenin camisi 1966 yılında, okulu 1975'te yapıldı. Ayrıca 1977 yılında köye elektrik gelmiştir.
Erzurum iline 175 km, Şenkaya ilçesine 21 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Ankara, İzmir, Erzurum merkez vs. çok göç vermiştir. Yalnızca İstanbul'a 100 hane göçmüştür.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkının hayvancılıkla uğraşması nedeniyle genellikle Haziran ayının başlangıcında Allahuekber Dağları'nın eteklerinde bulunan köye ait yaylaya 3 aylığına çıkılır. Bu zaman zarfında kış ayları için hazırlıklar yapılır. Yaylada köylülerin ortak kullanımı için olan çayırı nüfusa göre paylşarak biçerler.Geçmişten günümüze kadar uzanan bu gelenek, köy halkının birlik ve bütünlüğüne büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. 60 hanede 600-700 baş damızlık inek, halen 1500-2000 koyun beslenir.
Mahallede okur yazar oranı 100/100'dür. Onlarca polis, asker, öğretmen, memurla ülkesine hizmet vermektedir. Mahallede şimdi yaşayanların iki misli memur olup mahalleden ayrılmıştır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamkta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak karışımı mıcırn dır olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.