Uzunköprü Başağıl Köyü

Başağıl Köyü haberleri, Uzunköprü Başağıl köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başağıl köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Başağıl köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Başağıl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başağıl köyü son dakika gelişmeleri, Başağıl köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Başağıl köyünün tarihi, Başağıl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başağıl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başağıl, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başağıl Köyü Resimleri ve Başağıl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza Başağıltır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Başağıl Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köyün kurucusu benim üç nesil önceki babannemdir. Size anlatayım; Plevne Fatih’i Gazi Osman paşanın baş yaveri miralay Hasan benim dedemdir. İlk Plevne zaferinden sonra Osman paşa ile dedeme Abdülhamit han madalya vermek için İstanbul’a çağırır. Yolda konaklamak İçin uzunköprüde dururlar. Dedem Osman Paşa’ya paşam çok güzel bir yer der ve Osman paşa da Hasan alsana buradan bir arazi der. İstanbul’da madalyalarını aldıktan 1 hafta sonra döneceklerdir, bu arada dedem miralay Hasan Sultanahmet, Sultanahmet meydanındaki kadastro müdürlüğüne gider ve asker olmasından dolayı harita bilgisi de olduğu İçin tüm başağıl köyü arazisini yaklaşık 400 dönüm olarak satın alır. Sonra Plevne’ye geri dönerler. Dedem miralay Hasan tapuları büyük nineme teslim eder o da sandığa koyar. Bu arada Plevne’den arazi ve mahiyetindeki adamları da çoktur. Neyse ikinci Plevne savaşında dedem miralay Hasan şehit düşer Osman paşa esir olur. Ninem bunun üzerine tüm mahiyetini etrafına toplar ve dedemin kahyasına şehit miralay Hasan dedemin edirne uzunköprüde arazi aldığı tüm mahiyeti de ikna edip oraya göçmeyi teklif eder. Kahya adam gibi adam olduğu İçin tüm mahiyeti ikna eder ve büyük ninem de herkese 1 dönüm ev ve bahçelik yer vereceğini bildirir onun üzerine uzunköprüde yola çıkarlar.

Bu günkü başağıl ama ilk adı küçük mandıra olan köyümüzü kurarlar. Tamamı ilk seferde yaklaşık 400 dönüm olan köyden şu anda bizim elimizde 186 dönüm bulunmaktadır. 1979 senesinde vefat eden Kara Mustafa Öner lakaplı dedem köyün uzun yıllar muhtarlığını yapmış olup Çanakkale savaşından 2 mermi ile gazi olarak ayrılmıştır. Hepsinin mekanı cennet olsun İnşaAllah

Kaynak: Ergenç Alçın

Başağıl, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

KÖY HALKININ COĞUNLUĞU GECİMİNİ HAYVANCILIK İLE SAGLADIGINDAN VE ESKIDEN HER HANEDE BUYUK VE KUCUK VE BAS HAYVANLARIN COKLUGU SEBEBIYLE KÖyÜN ESKI İSMİ KÜÇÜKMANDIRA DIYE GECERDI DAHA SONRA PEHLIVAN KÖY TARAFINDAKI BUYUK MANDIRA İLE KARISTIGINDAN İSMİ BAŞAGIL OLARAK GECMEKTEDIR.KÖYÜN TAMAMI POMAK TIR.POMAKLAR BULGAR GÖCMENIDIR

Çok güzel peynir tatlısı yapılır, peynirli pita,luçnik yapılır (soğanlı böreğe benzer)fasulye(bop) turşusuda güzeldir

Edirne iline 75 km, Uzunköprü ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

📷

Uzunköprü Başağıl Köyü Resimleri

Başağıl, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başağıl Köyü Resimleri ve Başağıl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

1

Edirne Haberleri