Uzunköprü Kırkköy Köyü

Kırkköy Köyü haberleri, Uzunköprü Kırkköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırkköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Kırkköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Kırkköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırkköy köyü son dakika gelişmeleri, Kırkköy köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Kırkköy köyünün tarihi, Kırkköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırkköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırkköy , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırkköy Köyü Resimleri ve Kırkköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Kırkköy Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırkköy, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

RUMLARDAN SAVAS SIRASINDA KAZANILMIS OLUP ADINI SU ANKI YERLESİMDEN FARKLI BIR BOLGEYE IL GELEN 40 HANE DEN OLUSAN DAHA SONRALARI SOYLEM DEGİSİMİNE UGRAYIP KIRKOY ADINI ALMISTIR DİĞER BİR SÖYLENTİ BAŞKA BİR KÖYDE YAŞANAYAN BABA OĞUL KAVGA EDERLER VE OĞUL BABASINA KIZIP EV, TERKEDER KIRSAL BİR KESİME YERLEŞİR KİMSENİN OLMADIĞI VE DAHA SONRA BURADA EVLENİR BÖYLECE ARKAŞ ÇEVRESİ DE YAVAŞ YAVAŞ YANINA GELİR ÖYLE İLERLEYEREK GİDER VE İSMİ KIRKÖY DİYE BELİRLENİR.!

Edirne iline 89 km, Uzunköprü ilçesine 22 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi:tarım , hayvancılık ve madenciliktir..

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var olup kullanılamamaktadır . Köye ulaşımı sağlayan yol asfaltama köye ğiriş yolu mıcırdır olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.internet bağlantısıda vardır

📷

Uzunköprü Kırkköy Köyü Resimleri

Kırkköy , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırkköy Köyü Resimleri ve Kırkköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Edirne Haberleri