Sındırgı Düğüncüler Köyü

Sındırgı Düğüncüler Köyü

Düğüncüler Köyü haberleri, Sındırgı Düğüncüler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Düğüncüler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Düğüncüler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Düğüncüler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düğüncüler Köyü son dakika gelişmeleri, Düğüncüler Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Düğüncüler Köyü nün tarihi, Düğüncüler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düğüncüler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Düğüncüler Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düğüncüler Köyü Resimleri ve Düğüncüler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Düğüncüler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.On birinci yüzyılda Orta Asya’dan göç eden ve göçebe hayat yaşayan Oğuzlar, İran’dan geçerek, Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu’ya geldiler[1].İlk zamanlar Türkmen adıyla anılan Oğuzların bir kısmı yerleşik hayata geçti. Anadolu'nun İslâmlaştırılıp Türkleştirilmesi sırasında, Oğuz boyları, Anadolu'nun her tarafına yayıldı. Bir kısmı yerleşik hayata geçerek Türkmen adını aldı, bir kısmı da göçebe hayatını sürdürüp Yörük ismiyle anıldı. Osmanlı İmparatorluğu tarafından 18. ve 19. yüzyılda daha sistemli hale getirilen iskanla Yörükler'in çoğu yerleşik yaşama geçti.
Horasan'dan, Kütahya-Domaniç'e ve bugünkü Düğüncüler'e gelen Hacı Ahmet,Hacı Mehmet ve Hacı İsmaildir.Köy çeşmesindeki Rumi 1223 (Miladi 1807) tarihi en eski tarihtir.Köy camisinin kıblesindeki üç mezar bu üç kişiye ait olduğu sanılmaktadır.Mahallenin ilk adı Yüncüler'dir[2].
Bölgede Çavdar, Avşar, Yağcıbedir, Çepni ve Karakeçili Yörükleri mevcut olsa da, köye gelen Yörükler Söğüt-Domaniç dolaylarından göç etme nedeniyle, Oğuzların, Boz-ok Kolunun, Kayı Boyunun, Karakeçili Aşiretine[3] mensup olma olasılığı çok yüksektir. Bundan dolayı Osmanlı Devletini kuranlarla doğrudan akraba sayılabilir.
Anadolu’da Türkmen ve Yörük halılarında her rengin bir dili ve bildirisi bulunur: kırmızı renk dostluğu, sevgiyi; mavi umudu; yeşil ayrılığı; sarı nazarı dile getirir. Türkmen halılarında kırmızı renk egemendir ve güneşi temsil eder. Mahallede ve bölgede dokunan Yağcıbedir halılarının çözgü ve atkısı yün iplik olup, halılarda, lacivert, kırmızı, bordo (koyu kırmızı), beyaz ve az da olsa siyah renkler kullanılmaktadır; Türkmenler bu halıların ipliklerini boyamada parlak kırmızı rengi kullanırlar, Yörükler, koyu fes rengini seçerler[4].
Balıkesir il merkezine 109 km, Sındırgı ilçesine 50 km uzaklıktadır.Kuzeyinde Dedeler Köyü, doğusunda Pelitören Köyü, güneyinde Mumcu Köyü, batısında ise Çamalanı Köyü bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.