Sındırgı Kızılgür Köyü

Sındırgı Kızılgür Köyü

Kızılgür Köyü haberleri, Sındırgı Kızılgür köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılgür köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kızılgür köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sındırgı Kızılgür Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılgür Köyü son dakika gelişmeleri, Kızılgür Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Kızılgür Köyü nün tarihi, Kızılgür Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılgür Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılgür Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılgür Köyü Resimleri ve Kızılgür Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Kızılgür Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Bayburt civarından gelen Osmanoğulları ve Molla İbrahim Oğulları tarafından kurulmuştur. Küçük ağaç kümesi anlamındaki kürlük bolluğundan dolayı Kızılgür adı verilmiştir. Kurtuluş savaşında zorluklar çekilmiş köy halkının çete birliklerine yardımları sonucunda işgalciler mahalleden atılmıştır.
Mahallenin yemek kültürü çok gelişmiş olmamakla birlikte sulu tarım yapıldığı için sebze yemekleri ön plandadır. Tütün üretiminin yapıldığı dönemlerde yoğun iş temposundan ötürü yazın bolca yetişme olanağı olan sebze çeşitleri yemeklerde az kullanılmaktaydı. 2000'li yıllarda tütün dikiminin azalmasından sonra sulu tarım çeşitlenmiş iş yükü de hafiflemiştir. İş yükünün değişmesi yemek kültürüne yansımıştır. Önceleri yoğun kuru bakliyat tüketimi yerini sebze yemeklerine bırakmıştır. Tarhana çorbası ve turşu mahallenin önemli yemeklerindendir. Düğünlerde, sünnet ve hayırlarda yapılan keşkek yemek kültüründe önemli bir yer tutar. Yaz aylarında sebzelerden yapılan kızartma yemekleri köy hayatında önemli bir yer tutar. Çok hızlı ve basit bir şekilde tüketildiği için tütün dikiminin yapıldığı dönemlerde vazgeçilmezlerdendi. Ayrıca kış aylarında bal kabağından yapılan tatlı kabak böreği sarili mahallenin vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Fırınlarda ekmek pişirilirken yapılan otlu yine her zaman terih edilen bir börek türüdür. Tepsilerin içine peksimet kalınlığında dökülen hamurun içersine çeşitli otlardan katılarak yapılır. En lezzetliside içine ısırgan otu konularak yapılanıdır. Yapılan iki tepsi otlunun birisinin sıcak sıcak fırın önünde bir çanak yoğurtla tüketilmesi adettendir.
Balıkesir il merkezine 79 km, Sındırgı ilçesine 16 km uzaklıktadır.İlçe merkezine 16 km mesafede olup yolun tamamı asfalttır. Balıkesir-Akhisar oto yolunun açılmasıyla birlikte ilçeye akış zayıflamış; ağırlık resmi işler için ilçeye gidilir olmuştur. Balıkesir'e göç ve oluşan kolaylıklardan dolayı il daha çok kullanılır olmuştur.
Kuzeyinde Karakaya Köyü, doğusunda Alacaatlı mahallesi, güneyinde Alakır mahallesi, batısında Eğridere mahallesi bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 2000 li yılara kadar mahallede tütün üretimi önemli bir yer oluşturmaktaydı.2000 ve sonraki yıllarda azalarak yapılan tütün üretimi 2006 yılında birkaç ailenin geçim kaynağı durumuna düşmüştür.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Köy içindeki yolların çoğu kilitli taş döşenmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.