TDK'ye göre "gün gülü" hangisinin diğer adıdır?

TDK'ye göre "gün gülü" hangisinin diğer adıdır?

TDK'ye göre "gün gülü" hangisinin diğer adıdır? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : TDK'ye göre "gün gülü" hangisinin diğer adıdır?

A- Engünar
B- Ayçiçeği
C- Gelincik
D- Papatya

Doğru Cevap: Gelincik

Gelincik ismi geleneksel Türk gelinliklerinin kırmızı olmasından gelir. Kırmızı gelincikler küçük bir gelin olarak görülürler. Bir bölgede çok asker ölürse o bölgede gelincik çiçeğinin biteceğine inanılır. Gelincikler I. Dünya Savaşının da en önemli sembollerindendir.
Bir grup gelincik(Sergey Prokudin-Gorski)

Japonlar, gelincik için şöyle der; ’Gelincik insan ömrü gibidir. Dünü vardır. Yaşamıştır. Bugünü vardır. Yaşıyordur. Ama yarını belli değildir’.

25–60 cm arasında değişen yüksekliklere ulaşabilir. Yaprakları mavimsi yeşildir. Dip yapraklar uzun saplı, gövde yaprakları sapsız ve gövdeye bitişiktir.

Çiçeklerin genel rengi koyu kırmızıdır. Ancak beyaza kadar giden sarı, turuncu gibi değişik renkleri vardır.

Gelincik Temmuz ile Ağustos aylarında sabah saat beş buçuk ile on saatleri arasında tohum tozlarını (polen) yayar. Aynı saatlerde arılar ve diğer böcekler çiçeklere gelerek bu tozlara bulanırlar. Böylece, böceklerin beslenme saatleri ile bitkilerin tohum tozlarını yayma saatleri aynı zaman dilimine rastlamaktadır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.