Tirebolu Belen Köyü

Tirebolu Belen Köyü

Belen Köyü haberleri, Tirebolu Belen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Belen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Belen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tirebolu Belen  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Belen  Köyü son dakika gelişmeleri, Belen  Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Belen  Köyü nün tarihi, Belen  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Belen  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Belen  Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Belen Köyü Resimleri ve Belen Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Belen  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Belen , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.

Belen iki dağ arasındaki düzlük anlamında coğrafi bir kelimedir. Belen köyünün yapısı bu konumdadır.Giresun iline 57 km, Tirebolu ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kış ayları soğuk, karlşı geçer. Yaz aylarında gün içinde değişik hava koşulları görmek mümkündür. Yazın sabah hava sıcak ve güneşli olsa da öğleden sonrası sağanak yağmurlu geçebilmektedir. Yaz ayları sık sık yağışlar görülür.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ama kapalıdır. Köyün içme suyu sebekesi 2007 yılınde KOYDES kapsamında muhtar Ziya Pek tarafından yapılmıştır ve kanalizasyonşebekesi yoktur. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yolda Muhtar Ziya Pek zamaninda asfalt olup, köyde ayrica elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.