Tirebolu Doğancı Köyü

Tirebolu Doğancı Köyü

Doğancı Köyü haberleri, Tirebolu Doğancı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Doğancı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Doğancı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tirebolu Doğancı  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Doğancı  Köyü son dakika gelişmeleri, Doğancı  Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Doğancı  Köyü nün tarihi, Doğancı  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Doğancı  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Doğancı  Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Doğancı Köyü Resimleri ve Doğancı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Doğancı  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Doğancı , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi hakkında pek fazla bilgi yoktur. Gümüşhane'nin kürtün kazasından göç edildiği bilinmektedir.Giresun il merkezine 43 km, Tirebolu ilçesine 7 km uzaklıktadır.Denize sıfır bir tatil köyüdür.hava sıcaklığı nisan ayında artmaya başlayıp ekim ortalarına doğru azalmaya başlar kendine has bitki örtüsüne sahiptir.köyde yeşil çay üretimi de yapılmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etkisi altında olmakla beraber.m² ye yağış alma miktarı Giresun il merkezine yakındır. gelevara ve harşıt çayıın arasında olması vadi içlerine doğru yağmur bulutlarını daha fazla çekmesine ve yağış miktarının yıl içersin de daha fazla almasına sebep olmaktadır.bu durum fındık tarımının yanında yağışı fazla seven çay bitkisinin de yetişmesini olanak yaratmıştır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.