Tirebolu Köseler Köyü

Tirebolu Köseler Köyü

Köseler Köyü haberleri, Tirebolu Köseler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köseler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Köseler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tirebolu Köseler  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köseler  Köyü son dakika gelişmeleri, Köseler  Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Köseler  Köyü nün tarihi, Köseler  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köseler  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köseler  Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köseler Köyü Resimleri ve Köseler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Köseler  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köseler , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Bundan yaklaşık 350 yıl kadar önce, yani 1650li yıllarda Tirebolu Köseler köyünde oturan iki kardeş nedenini bilemediğimiz bir husumet nedeniyle yaşadıkları köyü terk etmeye karar verirler. Yeni bir yurt edinmek üzere yola koyulan kardeşler birlikte Keşap'a kadar ilerlerler. Ancak yerleşilecek yer konusunda kardeşler arasında görüş ayrılığı çıkar. Kardeşlerden birisi daha fazla ilerlemek istemez ve Keşap'ın dağköylerine doğru yolunu değiştirir. Nihayet bugün Keşap'a bağlı olan eski adıyla Mencilis, yeni adıyla Çamlıca köyüne yerleşir. Diğer kardeş ise biraz daha ilerleyerek bugün Bulancak'a bağlı olan Bostanlı köyüne yerleşir.

Dolayısıyla, bugün Keşap/Mencilis(Çamlıca) ve Bulancak/Bostanlı köylerinde yaşayan Köseoğullarının kökeni Tirebolu Köseler köyüne dayanmaktadır.

Yemek kültürü genellikle köyün tarım mamullerine dayalıdır.Giresun iline 57 km, Tirebolu ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının nedeniyle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır kullanımda değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik,internet ve sabit telefon vardır.Ayrıca köyde bir camii vardır. Köy içi yolları kullanıma uygun değildir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.