Tirebolu Kuskunlu Köyü

Tirebolu Kuskunlu Köyü

Kuskunlu Köyü haberleri, Tirebolu Kuskunlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuskunlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Kuskunlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tirebolu Kuskunlu  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuskunlu  Köyü son dakika gelişmeleri, Kuskunlu  Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Kuskunlu  Köyü nün tarihi, Kuskunlu  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuskunlu  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuskunlu  Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuskunlu Köyü Resimleri ve Kuskunlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Kuskunlu  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuskunlu , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.

Kuskunlu, atların semerinin kuyruk altından bağlayan genişçe kayış anlamına gelmektedir. Tahmini olarak bu kayışların yapıldığı yer anlamına gelmektedir.Gelenek ve görenkleri;hamsi,kiraz kavurması,fasulye turşusu,mısır ekmeği,lahana yemeği,fındık,pancar çorbası gibi yemekleri vardır.Kendine özgü horon,karşılama gibi halk oyunları vardır.Görülmeye değer bir köydür.Meşhur düğün yemekçileri(aşçı) vardı. Birbirinden güzel yemekler yaparlardı, katılan misafirlere. Hatta biraz daha gerilere gittiğimizde kara fırınlarda ekmekler pişerdi düğünlerimiz için. Misafirler aç kalmasın diye dağıtılırdı nar gibi kızarmış ekmekler. O kadar da tatlı olurdu ki yazılarla anlatılması mümkün değil.Çocuklar için ayrı bir coşkuydu sanki düğünlerimiz. Hele bir de köy helvası gelmişse değmeyin çocukların keyfine. Somun ekmeğinin arasına konulan helvalar yenir, sonra başlar oyunlar. Çocuklar arasında yeni dostluklar kurulur ve yeni arkadaşlıklar başlar. Tabi arada çıkan masum çocuk kavgaları da işin tuzu biberi…

Düğünler çağrılırken para, tavuk, horoz nadiren de koç gönderilirdi. Tabi gönderilen hediyelerin de karşılığı ona göre olurdu. Takıyı geri çevirmek ayıp sayılırdı. Kendisi düğüne katılamayan mutlaka birisiyle takıyı düğün sahibine ulaştırırdı.

Giresun iline 60 km, Tirebolu ilçesine 15 km uzaklıktadır.köyün birbirinden şirin altı tane mahallesi vardır. Üst mahalle, Alt mahalle, Kahyalı mahallesi, Maden mahallesi, Değirmensuyu mahallesi, Pattarlası mahallesi, Abdullu mahalleleridir. Bunların yanında Abdullu mahallesine bitişik Yayca, Değirmensuyu mahallesine bitişik Örenni mahalleleri mevcuttur.

Kuskunlu Köyü’nün ilçeye uzaklığı 15 km’dir.Ulaşım köy dolmuşları ve özel araçlarla yapılmaktadır. Köyde bir ilköğretim okulu, bir sağlık ocağı, üçte cami bulunmaktadır. Genç nüfusun büyük şehirlerde olması dolayısıyla köyde çocuk sayısı gittikçe azalmaya başladı. Bu sebeple çoğu köylerde olduğu gibi taşımalı eğitime geçilmiş ve okul kapanmıştır. köyün sağlık ocağı da aynı sebeplerden kapatılmış durumdadır. 

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.Köye ulaşımı sağlayan yol şase olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.