Tirebolu Sekü Köyü

Tirebolu Sekü Köyü

Sekü Köyü haberleri, Tirebolu Sekü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sekü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Sekü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tirebolu Sekü  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sekü  Köyü son dakika gelişmeleri, Sekü  Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Sekü  Köyü nün tarihi, Sekü  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sekü  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sekü  Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sekü Köyü Resimleri ve Sekü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Sekü  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sekü , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında birçok bilgi vardır. Köyün adının temeli latinceden gelmektedir. 16. ve 17. yy dan sonra harşit çayı üzerinden at ve katır gibi hayvanlar yardımıyla ticaret yapanlar tireboludan çıktıktan sonra ilk mola (konaklama)yeri olarak kullanmışlar ayrıca diğer 10-15 arasındaki yazın yaylalara giden köylerin ortak geçiş yolu olması köyün bilinen en eski özelliklerindendir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında az sayıda da olsa bilgi mevcuttur. yazları yayla şenliklerine gitme, horon köyün ve yörenin temel ortak geleneklerindendir. Kara lahana çorbası vazgeçilmez yemek türüdür.

Giresun iline 62 km, Tirebolu ilçesine 22 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyün ilçe ile ulaşımını sağlayan yol asfalt olup iç ulaşımı sağlayan yollar topraktır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.