Tirebolu Yılgın Köyü

Tirebolu Yılgın Köyü

Yılgın Köyü haberleri, Tirebolu Yılgın köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yılgın köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Yılgın köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tirebolu Yılgın  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yılgın  Köyü son dakika gelişmeleri, Yılgın  Köyü ne özgü yemekler, Tirebolu Yılgın  Köyü nün tarihi, Yılgın  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yılgın  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yılgın  Köyü, Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yılgın Köyü Resimleri ve Yılgın Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tirebolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tirebolu Giresun Arası Kaç Km? Tirebolu Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Tirebolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Tirebolu Yılgın  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tirebolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yılgın , Giresun ilinin Tirebolu ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kültürel yönden,karadeniz kültüründen farklı bir yapısı yoktur. Sıcak kanlı insanların hoş sohbetlerinin yanında,yöresel yemekleri tatmak mümkündür. Kara lahana dediğimiz pancarıyla,dible,dolma,döşeme vb.birçok çeşit yemek yapmak mümkündür. Ayrıca bahar aylarının gelmesiyle çeşitli bitkilerden,örneğin,diken ucu,galdirik,sakarca,sırgan,baldıran gibi birçok çeşitten yemekler yapılır. Su böreği,patates böreği,fındıklı börek ve katlama gibi hamur işleride meşhurdur.kültür gelişimi ve insanlarla diyalog bakımından,her yıl geleneksel olarak yapılan hıdırellez şenlikleri ve orada yapılan pikniklerde azımsanmayacak derecede önemlidir.

Giresun iline 45 km, Tirebolu ilçesine 6 km uzaklıktadır.Giresun ilinin en güzel sahil köylerinden biri olarak bilinen Yılgın yaklaşık 1–2 km yakın sahil şeridiyle ildeki tek doğal kıyı sahiline sahip olma özelliğinide göstermektedir. Köy maviyle yeşilin birleştiği,doğanın tüm nimetlerini bize kusursuz bir şekilde sunan muhteşem bir köydür.sahilde karadenizin berrak sularıyla başlayıp,şu anda kent ormanı projesi üzerinde çalışılan,hıdırellez tepesiyle buluşmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün geçinme kaynakları genelde fındık ve balıkçılık olup iç kesimlerine girdikçe hayvancılıkta yapıldığı görülmektedir.

Köyde ilköğretim okulu vardır.Fakat okul öğrenci azlığı nedeniyle taşımalı sistemle ilçeye aktarılmıştır.Şu anda izci kampı adı altında mevcut siyasi iktidara yandaş memurlara piknik alanı yapılmıştır. Ayrica okulun 100 metre ilerisinde bir eglence merkezi bulunmaktadir. Köyün içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yolun belli bölümleri beton olup belli bölümleri toprak yoldur.Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca köyde belediye ruhsatlı yılgın otel, disko, gazino ve doğa harikası tertemiz bir plaj da bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.