Truva adlı filmde Brad Pitt'in canlandırdığı karakter hangisidir?

Truva adlı filmde Brad Pitt'in canlandırdığı karakter hangisidir?

Truva adlı filmde Brad Pitt'in canlandırdığı karakter hangisidir? Kim milyoner olmak ister yarışmasında soruldu. İşte detaylar...

Türkiye'de televizyon ekranlarının en çok izlenen ve en çok kazandıran bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile bu akşam atv'de seyirci ile buluşuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışması ilk defa sorulan soruları ile de dikkat çekiyor. Milyoner'de az önce sorulan soru aşağıdadır.

Soru : Truva adlı filmde Brad Pitt'in canlandırdığı karakter hangisidir?

A- Hektor
B- Paris
C- Agamemnon
D- Akhilleus

Doğru Cevap: Akhilleus

Truva [Troya] Prensi Paris (Orlando Bloom) ile Isparta Kraliçesi Helen(Diane Kruger) birbirlerine aşıktırlar. Paris'in Helen'i kocası Kral Menelaus'tan (Brendan Gleeson) çalması kabul edilemeyecek bir hakarettir. Aile onuru Menelaus'a yapılan bu yanlış hareketin kardeşi Agamemnon'a (Brian Cox) da yapıldığını öngörmektedir. Mikene Kralı olarak büyük bir güce sahip olan Agamemnon, Helen'i Truva'dan geri getirerek kardeşinin şerefini kurtarmak için kısa sürede Yunanistan'ın tüm ordularını bir araya toplar.

Aslında, Agamemnon'un onur peşinde koşmasının amacı Truva'nın kontrolünü ele geçirerek büyük imparatorluğunu daha da güçlendirmektir. Duvarlarla çevrili Truva şehri, Kral Priam'ın (Peter O'Toole) yönetimindedir. Güçlü oğlu Prens Hektor'un (Eric Bana) savunduğu duvarları aşmayı daha önce hiçbir ordu başaramamıştır. Truva'ya karşı girilecek savaşın zafer ya da yenilgiyle sonuçlanmasını belirleyecek olan anahtar kişi ise yaşayan en büyük savaşçı olduğuna inanılan kibirli ve asi görünüşlü, yenilmez Aşil'dir (Brad Pitt).

Agamemnon ve ordusuyla birlikte Truva kapılarına saldırmasına neden olan şey de isminin sonsuza dek yaşaması için duyduğu doymak bilmez açlıktır; ama sonunda onun da yazgısını belirleyecek olan şey aşktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.