Y ile başlayan çiçek isimleri

Y ile başlayan çiçek isimleri

Y harfi ile başlayan çiçekler nelerdir, Y ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "y ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "y harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "y ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde...

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

Y ile Başlayan Çiçek İsimleri

Y ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca y harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  • Yasemin
  • Yılbaşı Çiçeği
  • Yıldız Çiçeği
  • Yonca
  • Yüksük Çiçeği
  • Yabani gül
  • Yaban yasemini

Y harfiyle başlayan çiçekler hakkında bilgi

Yasemin: Yasemin, zeytingiller familyasının Jasminum cinsinden 300 kadar tropik ve astropik çalımsı bitki türünün ortak adıdır. Hoş kokulu çiçekler açan bu çok yıllık bitkiler Kuzey Amerika dışındaki bütün kıtalarda yabani olarak yetişir. Yasemin türlerinin çoğu tırmanıcı yapıdadır. Haziran-Eylül aylarında çiçek açar. Beyaz yaprakları olan Yasemin çiçeği olgunlaştıkça meyve üretir. Çoğunlukta beyaz olarak yetişen yasemin çiçeği, enderde olsa pembe ve bor renklerde de görülür.

Yılbaşı Çiçeği: Yılbaşı çiçeğinin latince adı Schlumbergera dır. Tür olarak birkaç tür, hibrit ve kültivarlar sayılabilir. Yılbaşı çiçeği, oldukça da uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitkidir. Yılbaşı çiçeği kış aylarında çiçek verdiği için bu adla anılan, oldukça güzel bir bitkidir. Kasım – Aralık – Ocak aylarında çiçeği görülür. Etli, narin yapraklı, göz alıcı sarkık formlu katmerli güzel renkli çiçek vardır. Yapraklar yuvarlak dişli testere şeklinde iç içe geçmiş görünümdedir.

Yıldız Çiçeği: Yıldız çiçeği, Asteraceae familyasından Dahlia cinsini oluşturan yaz ve sonbahar mevsiminde çiçek açan, gövdesi çalı, kökleri yumru şeklinde bitki cinsi. Anavatanı Meksika olup bu ülkenin ulusal çiçeği olarak kabul edilmektedir. Yaz ortalarında başlayıp sonbahar mevsiminin ortalarına kadar açan yıldız biçimli bileşik çiçeklerinde, çevredeki çiçekleri mavi, lavanta mavisi, mor, şarabi pembe ve beyaz renklerde; ortadaki tütsü çiçekleri ise altın rengi olur.

Yonca Çiçeği: Yonca, baklagiller familyasından uzun yıllar yaşayan, gerek yeşil ot gerekse kuru ot olarak değerlendirilebilen çok yıllık bir serin mevsim yem bitkisi türü. Uluslararası terminolojide alfalfa kelime kökeni Arapça البرسيم veya الحجازي, halk dilinde Şark yoncası veya Kaba yonca şeklinde de anılır. Genellikle mor ve pembe renk tonlarında olan çiçekler yılda 2 defa açabiliyor. Üstelik tek tek açmıyor da, bir açtığı zaman bütün çiçeklerini açarak görsel bir şölen sunuyor.

Yüksük Çiçeği: Yüksük otu, yaklaşık 20 türle temsil edilen, Scrophulariaceae familyasına ait bir otsu bitkiler taksonudur. İki yıllık ve ömürlü cinsleri olan bir bahçe çiçeğidir. Yaprakları rozet şeklindedir. Çiçekleri dik ve uzun olup salkım şeklindedir. Çiçekler aşağıdan başlayarak açarlar. Pembe, mor, kırmızı, sarı veya beyaz renklerdedir. Borazana benzer biçimli çiçeklerin açık ağızları aşağı doğru bakar. Çoğunun iç kısımları beyaz çerçeveli bordo beneklerle kaplıdır.

Yabani gül: Yabani gül, Gülgiller familyasından 1-3,5 m. kadar boylanabilen, gövdesi ve dalları dikenli olan bir ağaççıktır. Kenarları dişli oval biçimli 5-7 yaprakçıktan oluşan yaprakları ilkbahardan başlayıp yaz boyunca açan, açık ya da koyu pembe, bazen beyaz renkli küçük ve yalınkat, güzel kokulu çiçekleri vardır. Bu çiçeklerin tabanı olgunlaşınca taçyaprakları dökülür ve “kuşburnu” denilen, 1,5-2 cm. uzunlukta parlak kırmızı meyvelere dönüşür. Gerçekte yabani gül bitkisinin meyvesi, kuşburnunun içindeki beyaz renkli tüylü çekirdeklerdir. Anadolu’da orman açıklıkları, kayalık kırsal yöreler ve yol kenarlarında kendi kendine yetişir.

Yaban yasemini: Patlıcangiller familyasından; yurdumuzun hemen hemen her bölgesinde rastlanan, 1-2 m boyunda, çok yıllık, fena kokulu bir bitkidir. Haziran-Eylül ayları arasında mor renkli çiçekler açar. Gövdesi sarılıcıdır. Meyvesi sarımsı-kırmızıdır. Dallarında dulcamarin vardır. Meyveleri; solanın ve solasein taşır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.