Yağlıdere Akköy Köyü

Yağlıdere Akköy Köyü

Akköy Köyü haberleri, Yağlıdere Akköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Akköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yağlıdere Akköy  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akköy  Köyü son dakika gelişmeleri, Akköy  Köyü ne özgü yemekler, Yağlıdere Akköy  Köyü nün tarihi, Akköy  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akköy  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akköy  Köyü, Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akköy Köyü Resimleri ve Akköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yağlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yağlıdere Giresun Arası Kaç Km? Yağlıdere Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Yağlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Yağlıdere Akköy  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yağlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akköy , Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi ve adının nereden geldiği bilinmemektedir. Ancak, Yağlıdere'den daha eski bir yerleşim yeri olduğu bilinmektedir. Köyde, İmamlar mahallesinde eski bir karakol bulunmaktadır.Gelenek ve görenekleri klasik Karadeniz kültürüne benzer. Bilinen yemekleri; lahana, pezuk, kiraz kavurması, Karadeniz kebabıdır.

Köyün merkezi Giresun merkezine 55 km, Yağlıdere ilçesine 10 km. mesafededir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fındık, kivi vb. tarım ürünleriyle geçinmektedir. Köyde büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı var ancak faal değil, sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol beton olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.