Yağlıdere Kızılelma Köyü

Yağlıdere Kızılelma Köyü

Kızılelma Köyü haberleri, Yağlıdere Kızılelma köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılelma köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Kızılelma köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yağlıdere Kızılelma  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılelma  Köyü son dakika gelişmeleri, Kızılelma  Köyü ne özgü yemekler, Yağlıdere Kızılelma  Köyü nün tarihi, Kızılelma  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılelma  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılelma  Köyü, Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılelma Köyü Resimleri ve Kızılelma Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yağlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yağlıdere Giresun Arası Kaç Km? Yağlıdere Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Yağlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Yağlıdere Kızılelma  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yağlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılelma , Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür.

Köye ilişkin en eski bilgiler 1486 tarihli tahrir defterlerinden elde edilmiştir. Bu tahrir belgesinde köyün Kadimden Çepni beyleri oğlanlarından olan Zeyneddin Ağa'nın tımarı olduğu anlaşılmaktadır. Köy o tarihte 12 hane idi ve 160 akçe vergi ödemekteydi. 1515 yılında Zeyneddin Ağa oğlu Mehmet Bey'in tımarı olan köy sipahiye 1700 akçe vergi ödemekteydi. 1554 yılı mufassal kayıtlarında normal reâyâ olanlardan 9 hânesi topraklı, 3 hânesi topraksız, 1 nefer de hâriç reâyâ (zemin), 1 neferi de yetişkin bekar erkek olarak yazılmıştır.

1876 tarihindeki kayıtlarda Tirebolu kazasına bağlı görülen köyün nüfusu 247 kişi ve hane sayısı 47 hâne görülmektedir. Bu tarihte köy halkından 8.880 kuruş âşar bedeli ve 3.138 kuruş da yıllık vergi alınmaktadır.

Giresun iline 50 km. ilçe merkezinin mahallesi olup köydeki toplam yolun uzunlugu 6 km. civarındadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy alt yapı bakımından geridir. Mevcut Oruçbey ve Keşap bağlantılı grup yolu sanat yapıları iyileştirilse de dar, son derece bozuk bir stabilize olup standatların dışındadır. Belediye ye bağlı bir mahalle olmasına rağmen yolda sadece kısmi bir genişletme yapılmıştır. Yağlıdere ilçesinin en kötü yol yapısına sahip köy/mahallelerinden biridir. İçme suları yeterli olmasına rağmen mevcut su kaynaklarının bulunduğu mevkiilerde zirai ilaçlama yapılması ve yağmur sularınında karışması sebebiyle gayrısıhhi olup içilebilecek durumda değildir.Köyde 140 hane, 3 ilkokul ve 4 camii bulunmaktadır. Halkının çoğu yurtdışında çalışmaktadır.[1]

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.